Serbest Kalan Polisler: Prosedürü Aynı Dinlemelerde Sadece Biz Soruşturuluyoruz

Serbest Kalan Polisler: Prosedürü Aynı Dinlemelerde Sadece Biz Soruşturuluyoruz

Serbest kalan polisler, mahkeme ifadesinde, aynı prosedürün uygulandığı dinlemelerden sadece kendi imzaları bulunanların soruşturulduğunu, diğer imzası bulunan polislerin soruşturmaya katılmadığını belirtti. Polisler, bazı dinleme kararlarında...

Serbest kalan polisler, mahkeme ifadesinde, aynı prosedürün uygulandığı dinlemelerden sadece kendi imzaları bulunanların soruşturulduğunu, diğer imzası bulunan polislerin soruşturmaya katılmadığını belirtti. Polisler, bazı dinleme kararlarında numara ve isimlerin bir kısmının yasal olduğunun belirtilip bir altındakinin yasal olmadığının söylenmesinin dikkat çekici olduğunu vurguladı. Bunun belli kişileri suçlamak için kullanıldığını ifade eden polisler, bazı kişilerin müşteki olmamalarına rağmen kendilerini suçlamaları için çağrılarak şikayetçi olmalarının sağlandığını anlattı.

Polislere yönelik İstanbul merkezli son operasyonda serbest kalan polisler, mahkeme ifadelerinde suçlamaları reddetti. İşlemlerinin yasalara uygun olduğunu ve halen aynı uygulamaların yapıldığını anlatan polislerden Ahmet Özdil, 18 Mart’ta bir gazetede 7 bin kişinin dinlendiği şeklindeki haberde yayınlanan numaralardan 17 tanesini hatırladığını belirtti. Söz konusu numaraların raporlarını kendisinin yazdığını söyleyen Özdil, bu numaralardan 3-4 tanesi hakkında soru sorulduğunu kaydetti. Özdil, “Oysa tüm numaralar için aynı prosedürü uyguladım. Diğer numaraların bulunmaması müfettişlerin yanlı davrandığını düşünüyorum. Çünkü diğer numaralarda diğer memurların parafı vardı. O memurların işlemsiz bırakılması amacıyla soruşturmaya katılmadığını düşünüyorum. Dinlemelerin hepsinde mevzuat tamamıyla uygulanmıştır.” dedi.

Hiçbir eksiklik bulunmadığını vurgulayan Özdil, müfettişlerin yuvarlak ifadelerle bilgi belge yok dediklerini belirtti. Özdil, müfettişlerin ‘şu belge eksik’ diye somut olarak gösteremediklerini anlattı.

Bazı kişilerin müşteki olarak başvurmadıkları halde kendilerini suçlamak için çağrılıp şikayetçi olmalarının sağlandığını ifade eden Özdil, “Çünkü yapılan bu işler gizli kalması gereken işler olup, gazeteye de çıkmamış bilgilerin kendisinin çağrılarak haber verilerek aleyhimize kullanılmasıdır.” diye konuştu.

İbrahim Aslan da, yaptıkları işlemlerin usule uygun olduğunu savundu. Gazetede yayınlanan 29 numaradan 12’si soruşturmaya katılırken 17’sinin soruşturulmadığına dikkat çekti. Bu numaraların kendisinin yanında başka memurlar bulunması nedeniyle çıkarıldığını söyleyen Aslan, müfettişlerin bazı kişileri kolladığını öne sürdü.

Dinlemelerin yetkili memur ve bilgisayar tarafından yapıldığını, onun haricinde kayıt yapmanın mümkün olmadığını ifade eden Aslan, 2013 Ekim ayında yapılan denetlemelerde en çok kendisinin denetlendiğini ve hiçbir usulsüzlük bulunamadığını belirtti.

Bazı dinleme kararlarında karartmalar yapılan numaraların ve isimlerin yasal olup bir altındaki dinlemenin yasal olmadığının belirtilmesine dikkat çeken Aslan, bunun belli kişileri suçlamak için kullanıldığını söyledi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.