Serbest Kalan Polis: Kaçmadım, Devletim Ne Zaman Çağırırsa Geliriz

Serbest Kalan Polis: Kaçmadım, Devletim Ne Zaman Çağırırsa Geliriz

Polislere yönelik operasyon kapsamında daha önce serbest bırakıldıktan sonra hakkında yakalama kararı çıkarılan polislerden Mehmet Kılıç, ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Serbest kalan Kılıç, yaklaşık 9 saat adliyede beklediğini...

Polislere yönelik operasyon kapsamında daha önce serbest bırakıldıktan sonra hakkında yakalama kararı çıkarılan polislerden Mehmet Kılıç, ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Serbest kalan Kılıç, yaklaşık 9 saat adliyede beklediğini ve bir yere kaçmadığını belirterek, "Devletimiz ne zaman çağırırsa geliriz" dedi.

Sahur vakti yapılan operasyonda gözaltına alınan polislerden 17’si hakkında yine yakalama kararı çıkmıştı. Dün çıkan karardan sonra polislerden Mehmet Kılıç, sabah saatlerinde adliyeye ifade vermeye geldi. Uzun süre hakim bekleyen Kılıç’ın ifadesi akşam saatlerinde tamamlandı. Nöbetçi 5. Sulh Ceza Hakimi Cevdet Özcan, Kılıç’ın serbest bırakılmasına karar verdi.

Serbest kaldıktan sonra avukatlarıyla basının karşısına çıkan Mehmet Kılıç, "Bizim hukuka aykırı bir şeyimiz olmamıştır. Her zaman hesap vermeye de hazırız. Bugün saat dokuz buçuktan beri buradayız. Hakim bey sorgumuzu yaptı. Yaklaşık 8 saat bekledik. Kaçma şüphemiz ve durumumuz yok. Biz her zaman buradayız, devletimiz ne zaman çağırırsa geliriz." şeklinde konuştu.

'BÜTÜN MÜVEKKİLLERİMİZE TAHLİYE KARARI VERİLMEDİĞİ SÜRECE RAHAT ETMEYECEĞİZ'

Polis memuru Kılıç'ın avukatlarından Ömer Turanlı, sorgu işleminin ardından müvekkilinin serbest kaldığını ve bu durumun 12 saat sürdüğünü belirterek, "Müvekkilimiz Mehmet Kılıç sabah 09.00'da gelip teslim oldu. Saat 21.00'da sorgu işlemi bitti. Sorgu işleminin ardından tahliye edilmiştir. 12 saat sürdü arkadaşlar. Mehmet bey için verilen bu karar sevindiricidir. Benim adıma bu normal bir karardır. Bütün müvekkillerimiz adına tahliye kararı verilmediği sürece biz rahat etmeyeceğiz. Çünkü bizim bütün müvekkillerimiz suçsuzdur. Kanun önünde hiçbir şekilde atfedilecek bir cürüm yoktur. Biz özellikle yakalama kararı kaldırılsın diyoruz. Mehmet beyin sorgu için gelmesi ve geçen süre 12 saat. Şu an itibariyle 16 kişi var ve Mehmet beyin sorgusu en az sürecek sorgudur. Biz şunu talep ediyoruz: Bu sorgu işlemleri yakalamayla olmaz. Tebligatla olması gerekir, diğer türlüsü günler sürecektir ve müvekkillerimiz burada nezarette mağdur edilecektir. Biz bununla ilgili savcı beyden talep ettik." ifadelerini kullandı.

'CASUSLUK DENİYOR AMA BUNU DESTEKLEYECEK BİR TANE DELİL YOK'

Yasada tutuklamayla ilgili katalog suçlar diye bir maddenin olduğunu dile getiren avukat Turanlı, "Katalog suçlardan en önemlisi casusluk deniyor. Casusluğun yasada tanımı şu şekildedir: 'Devlete ait mahrem ve özel bilgiyi başka bir devlete sızdırmak amacıyla kaydetmek ve sızdırmaktır.' Bununla ilgili bir delil olması gerekiyor. Eğer delil yoksa bu casusluk faaliyetine ilişkin suç da yok demektir. Casusluk deniyor ama bunu destekleyen bir delil yok. Delil olmadığı için tutuklama da söz konusu olamaz. Tutuklama ağır bir şeydir, son zamanlarda da özellikle zorlaştırıldı. Tutuklama da yakalama da olamaz. Hiç bir şart oluşmamıştır. 16 kişiyle ilgili yakalama kararı hukuka aykırı ve hükümsüzdür. Algı oluşturmak üzere cuma günü akşamdan karar verilip de huzursuz etmek kesinlikle vicdana ve ahlaka sığmaz. Yüce Türk milletinin sinesine ve vicdanına havale ediyorum. Yüce Türk milleti bunu bilsin. Milletimiz büyük resmi adım adım görecektir. Bizim savunmalarımızdaki haklılığımızı görecekler. Gerçek suçlu ve faillerin adım adım kim olduklarını görecekler. Süreci soğuk kanlı şekilde takip etsinler." dedi.

'PARALEL ÖRGÜT YAPI DENİYOR AMA HİÇBİR MÜVEKKİL BU İDDAAYLA SUÇLANMIYOR'

Polis memuru Mehmet Kılıç'ın diğer avukatı Osman Ertürk ise "Herhangi bir şekilde müvekkilim, hiç biri örgüt kisvesi ya da bir örgüt suçlamasıyla suçlanmıyor. Herhangi bir şekilde paralel devlet ve yapı gibi bir şey söylenmiş değil. Bu insanlara ciddi bir zulüm görüyorum. Arkadaşlarımızın 6 aylık çocuğu var, istenildiğinde buraya sabah dokuz buçukta gelir. Belki adliyeyi biz açtık. Bugün saat 4 buçuğa kadar bekledik ve hakim savcı bulamadık. Hukukun içerisinde hareket ederek doğru şeyler yapıyoruz." diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.