Serbest Kalan 5 Polis Hakkında Yakalama Kararı Çıktı

Serbest Kalan 5 Polis Hakkında Yakalama Kararı Çıktı

İstanbul merkezli Edirne ve Tekirdağ’da polise yönelik operasyonda mahkemenin serbest bıraktığı 9 polisten 5’i hakkında yakalama kararı çıktı. İstanbul merkezli operasyon kapsamında 17 polisten 8’i savcılıktan 9’u da mahkemeden serbest...

İstanbul merkezli Edirne ve Tekirdağ’da polise yönelik operasyonda mahkemenin serbest bıraktığı 9 polisten 5’i hakkında yakalama kararı çıktı.

İstanbul merkezli operasyon kapsamında 17 polisten 8’i savcılıktan 9’u da mahkemeden serbest bırakılmıştı. Soruşturma savcısı Ozan Özsoy, 4. Sulh Ceza Hakimliği’nin serbest bırakma kararına itirazda bulunmuştu. İtirazı değerlendiren 5. Sulh Ceza Hakimliği, serbest bırakılan 9 polisten 5'i hakkında yakalama kararı çıkardı.

Hakimlik, emniyet müdürleri Özgür Nikbay, Halil Hilal Seyfi ile Fatih Atalay, Ahmet Özdil ve İbrahim Aslan'ın tutuklanmaları için haklarında yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi.

Karara ‘haklarında kuvvetli suç şüphesinin bulunması, nitelikli ve çok sayıda suç işlenmesi, verilebilecek cezanın alt ve üst sınırı, kaçma şüphelerinin bulunması, soruşturmanın devam etmesi ve adli kontrol kararının yetersiz kalması’ gerekçe gösterildi.

Hakimlik, diğer 4 polis hakkındaki itirazı ise reddetti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.