Serbest kalan 3 Türk ülkeye döndü

Serbest kalan 3 Türk ülkeye döndü

Sudan'da geçen Eylül ayında kaçırılan ve iki gün önce serbest bırakılan beş Türk vatandaşından üçü Türkiye'ye döndü.

Serbest bırakılan Türk vatandaşları, Sudan Cumhuriyeti'nin Kuzey Darfur Eyaleti sınırları içerisinde, su kuyuları açmak amacıyla Çad'a gitmekteyken 9 Eylül 2011 tarihinde kaçırılmışlardı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Selçuk Ünal, bir Türk firmasının çalışanı olan beş kişiden Mustafa Özdinç, Nazmi Sürmeli ve Mustafa Alkı'nın bu sabah erken saatlerde THY'nin Hartum-İstanbul seferiyle İstanbul'a geldiğini söyledi. Türk vatandaşlarından Mustafa Özdinç'in buradan Çorum'a, Nazmi Sürmeli ve Mustafa Alkı'nın ise Adana'ya gideceği öğrenildi.

Ünal, diğer iki Türk vatandaşından birinin ailesiyle birlikte Sudan'da kalacağını, diğerinin ise 2 gün sonra Türkiye'ye döneceğini belirtti.

Dışişleri Bakanlığı, Perşembe günü yaptığı açıklamada, kaçırılan Türklerin serbest bırakıldığını duyurmuş, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun 5 Türk vatandaşıyla telefonda görüşerek geçmiş olsun dileklerini ilettiğini bildirmişti.

Bakanlık, Türk vatandaşlarının serbest bırakılmaları sürecinde, iyi niyetle büyük gayret sarf eden Sudan Cumhuriyeti makamları ile Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) Sudan bürosu yetkilileri başta olmak üzere yardımı dokunan tüm taraflara içtenlikle teşekkür etiğini de belirtmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.