Sendikalar Kıdem Tazminatı İçin Toplandı

Sendikalar Kıdem Tazminatı İçin Toplandı

Birleşik Metal İşçileri Sendikası, Manisa’da kıdem tazminatıyla ilgili yapılacak olan düzenlemeleri protesto etmek için toplandı.Birleşik Metal İşçileri Sendikası, Manisa Organize Sanayi Bölge Müdürlü...

Birleşik Metal İşçileri Sendikası, Manisa’da kıdem tazminatıyla ilgili yapılacak olan düzenlemeleri protesto etmek için toplandı.

Birleşik Metal İşçileri Sendikası, Manisa Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü yanında toplanarak, Sağlık, Aile ve Çalışma Sosyal İşler Komisyonu’nda görüşülmesi tamamlanan kiralık işçi bürolarına geçici iş kurma yetkisi veren yasa tasarısını protesto etti. Eyleme Birleşik Metal İşçileri Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Özkan Atar, İzmir Şube Başkanı Ali Çeltek ve sendika üyeleri katıldı. Eylemde basın açıklaması yapan Genel Başkan Adnan Serdaroğlu, "Bu yasayla birlikte işçi simsarlığı yasalaşacak. Düzenli istihdamın sonu gelecek. İşçilerin geleceği saplığı ve kazanılmış olan emeklilik, yıllık izim, kıdem tazminatı gibi hakları ellerinden alınacak. En önemlisi de bu yasanın hayata geçmesi ile birlikte kiralık işçiler en temel haklarından olan sendikalaşma, toplu sözleşme ve grev hakkını kullanamaz hale gelecekler. Kiralık işçilik, düzenli istihdamın ve toplu sözleşmeli çalışma yaşamını baskı ve tehdit altına almanın, ücretlerin aşağıya çekmenin, yoksullaşmanın aracı haline gelecektir" dedi. Kıdem tazminatının fona devredilmesiyle ilgili açıklamalarda da bulunan Serdaroğlu, "Basına yapılan açıklamalardan kıdem hakkımızın elimizden alacak olan yasa tasarısı, bir kez daha Mart ayında Meclis’e gönderilmesi için hazırlıklar devam ediyor. İşçinin çalışma hayatındaki yıpranması, iş güvencesi, işsizlik zamanlarında geçinmesine yardımcı olan kıdem tazminatı da gasp edilmekle karşı karşıya. Fon uygulamasının büyük bir aldatmacadan ibaret olduğu, hak gasplarını beraberinde getirdiği ortada. Mevcut koşullarda bile emekli olmak zorken, işçilerin kıdemlerinin fonda biriktirilecek hikayesi büyük bir aldatmacadır" diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.