Selçuk’un defansı sağlam

Selçuk’un defansı sağlam

2. yarı hazırlıklarını sürdüren Selçuk Üniversitesi, daha atak bir ekip olma yolunda emin adımlar atıyor. İlk yarı istatistiklerine göre sarı-mavililer ligin en az sayı yiyen takımı oldu

TB2L A grubunda zirve mücadelesi veren temsilcimiz Selçuk Üniversitesi sezonun ilk yarısında başarılı savunmasıyla öne çıkarken yer aldığı grupta en az sayı yiyen takım oldu. Sarı-Mavililer ligde yer alan 24 takım içerisinde ise savunma gücü en yüksek ikinci takım olurken ikinci yarıda hücum gücünü artırmayı hedefliyor. TB2L A grubunda şampiyonluk mücadelesi veren Selçuk Üniversitesi, 2009-2010 sezonunun ilk yarısında güçlü savunması ile dikkatleri çekti.

Oynadığı 11 maçta 711 sayı yiyen ve maç başına 64.6 sayı yeme ortalamasıyla mücadele eden Selçuk Üniversitesi bu alanda yer aldığı A grubunun en başarılı takımı olurken 24 takımla iki ayrı grupta oynanan 2. Ligde ise B Grubu lideri Olin Gençlik (696 sayı) ekibinin ardından ikinci sırada yer aldı. Sarı-Mavililer en fazla sayıyı 88 ile Beykozdan yerken, en az sayıyı ise 54 ile Yeni Nesil maçında potasında gördü. Bunun yanı sıra Orman Gençlik (56), Düzce Gençlik (59) ve Gelişim Koleji (57) müsabakalarında rakibi 60 sayının altında tutan Selçuk Üniversitesi savunma yönünün güçlü olmasıyla başarılı bir ilk yarı geçirmiş oldu.  
Selçuk Üniversitesi Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Ali Arıkoğlu sezonun ilk yarısında savunma anlamında başarılı olduklarını bunun da istatistiklere yansıdığına dikkat çekerek, “Ligde yer alan 24 takım içerisinde en az sayı yiyen ikinci takımız. Takımda herkes savunma yapabiliyor. Ancak bizim takımın en ciddi sorunu skor üretmekte.
Özellikle de ribauntlarda sıkıntı yaşıyoruz. Bunu gidermek için çok çalıştık ama kadro yapımız ortada. Hava toplarında hakimiyeti yüksek, pota altında etkili bir 5 numaraya ihtiyacımız var. Transfer arayışlarımız sürüyor. Ancak aceleci değiliz. Gerekirse transferin son gününe kadar bekleriz. İkinci yarı zorlu geçecek ancak bizim için Play-Off’lar daha önemli. Play-Off öncesi mutlaka bir transfer yapacağız. Bunu da ne kadar erkene alırsak o kadar fayda sağlarız” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.