Selçuk’tan farklı tarife

Selçuk’tan farklı tarife

Selçuk Üniversitesi Yeni Nesile farklı tarife uyguladı. Evinde ağıladığı konuk ekibi 87-54 mağlup etme başarısı gösteren temsilcimiz ligin kalan haftaları için de moral bulmuş oldu

Türkiye Erkekler Basketbol 2. Ligi’nde mücadele eden sarı-mavili temsilcimiz Selçuk Üniversitesi, dün kendi salon ve seyircisi önünde Yeni Nesil ile karşı karşıya geldi. Üst üste aldığı yenilgilerle kan kaybeden ve geçtiğimiz hafta Düzce Gençlik’i mağlup ederek moral bulan temsilcimiz evinde ağırladığı Yeni Nesil’e farklı bir tarife uyguladı. Üniversitespor, karşılaşmadan 87-54 galip ayrılmayı başardı.

Üniversitespor Torku Arena Salonu’nda oynanan karşılaşmaya iyi başladı. Murat-Nikolay-Onur üçlüsüyle sayılar üreten temsilcimiz ilk 5 dakikayı 16-6 önde geçti. Üstün oyununu sürdüren ekibimiz ilk periyodu 29-17 önde tamamladı. Hücumdaki etkinliğini sürdüren temsilcimiz soyunma odasına 53-28 galip girdi. Zayıf rakibi karşısında ikinci yarıda da savunma ve hücum anlamında üstünlüğe devam eden temsilcimiz çok rahat bir oyun sergilediği bu müsabakayı farklı kazanarak 8. maçında 5. galibiyetini aldı.

İSMAİL ÇEVİK GELDİĞİ GİBİ GİTTİ

Türkiye Erkekler Basketbol İkinci Ligi’nde mücadele eden temsilcimiz Selçuk Üniversitesi’nde Yeni Nesil maçı öncesi takıma dahil edilen İsmail Çevik, Aliağa Belediyesi ile anlaştı. Basketbol’da ilimizin tek profesyonel takımı olan Selçuk Üniversitesi’nde ilginç bir gelişme yaşandı. TB2L A Grubu’nda şampiyonluk hedefi ile sezona başlayan Sarı-Mavililer, hedefine ulaşabilmek için yeni bir transfer daha gerçekleştirdi ancak sözleşmenin 1 gün sonra fesh edildiği bildirildi. Beko Basketbol Ligi’ne dönebilmek için işi sıkı tutan yönetim kurulu, baş antrenör İsmail Beleş’in de ısrarla istediği İsmail Çevik ile uzun boylu oyuncu sıkıntısını giderebilmek için anlaşmıştı ancak Perşembe günü takıma dahil olan tecrübeli oyuncunun sözleşmesi 1 gün sonra fesh edildi. Selçuk Üniversitesi ile Perşembe günü anlaşma imzalayan ve takımla birlikte antrenmanlara çıkan İsmail Çevik’e Beko Basketbol Ligi takımlarından Aliağa Belediyespor’dan teklif geldiği ve yönetimle görüşen tecrübeli oyuncunun, sözleşmesini karşılıklı feshederek Aliağa’nın yolunu tuttuğu belirtildi. Başantrenör İsmail Beleş’in de İsmail’in gitmesine onay verdiği ve temsilcimizin vakit geçirmeden 5 numara pozisyonu için yeni arayışlara girdiği kaydedildi.

 

SALON: Torku Arena

HAKEMLER: Sami Özel, Can Taşkın

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ: Hakan 6, Volkan 11, Murat 15, Emrah, Cemal 12, Yunus 2, Mustafa 4, Meeking, Emre 4, Onur 10, Nikolay 23

YENİ NESİL: Kaan, Fırat 7, Çetin, Doruk 2, Cihan 6, Kadir 2, Berkan 3, Nasuhi, Barış 9, Candar 13, Ömer 3, Uğur 7

PERİYOTLAR: 29-17 (Selçuk Üniversitesi), 53-28 (Selçuk Üniversitesi), 73-41 (Selçuk Üniversitesi). 87-54 (Selçuk Üniversitesi)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.