Selçukta hedef yarı final

Selçukta hedef yarı final

Akhisarı mağlup ederek seride durumu 1-1e getiren Selçuk Üniversitesi, kendi evinde oynayacağı 3. maçı kazanarak adını yarı finale yazdırmak istiyor

Akhisar’ı mağlup ederek seride durumu 1-1’e getiren Selçuk Üniversitesi, kendi evinde oynayacağı 3. maçı kazanarak adını yarı finale yazdırmak istiyor. Yöneticiler, taraftarların salonu doldurmasını istedi

Basketbol Erkekler 2. Ligi’nde mücadele eden ve 1. Lig’e çıkmak isteyen temsilcimiz Torku Selçuk Üniversitesi ara vermeden Akhisar Belediyespor ile oynanacak final maçının hazırlıklarına başladı. Önceki gün akşam Manisa deplasmanında rakibiyle çok zorlu bir maç oynamasına karşın Konya’ya galibiyetle dönmeyi başaran sarı-mavili temsilcimiz ara vermeden üçüncü maçın hazırlıklarına dün yaptığı idmanla başladı. Çeyrek Finali ikinci maçında Selçuk Üniversitesi, deplasmanda Akhisar Belediyesi’ni 81-75’lik skorla mağlup etmeyi başardı. Bu sonuçla seride durum 1-1’e gelirken, seride üçüncü ve son maç, yarın saat 16:00’da oynanacak.

Taktik antrenmanı gerçekleştirecek olan Torku Selçuk Üniversitesi, akşam saatlerinde tesislerde kampa girerek maç saatini bekleyemeye çekilecek. Manisa’da çok zor şartlar altında maç oynadıklarını, taraftarların taşkınlığı nedeniyle karşılaşmanın iki kez durduğunu belirten Antrenör Ahmet Kandemir, “Bu şartlara karşın kazanmasını bildik. Takımım çok iyi mücadele etti. Son periyotta iyi organize olarak maçı lehimize çevirdik. Konya’daki son maçı kazanıp bir üst tura yükseleceğiz. Taraftarlarımız bu maçta salonu tıklım tıklım doldurmalılar. Çünkü onların desteğine ihtiyacımız var” dedi.

Torku Selçuk Üniversitesi yöneticileri de taraftarları maça davet ederek, “Konya’daki üçüncü maç çok önemli. Kazanmaktan başka yol yok. Bu kritik virajda taraftarımızı yanımızda görmek istiyoruz. Taraftarlarımız salonu şölen yerine çevirerek son düdüğe kadar takımların yanında olsunlar. Onların vereceği destekle iyi bir oyun sergileyerek yarı finale çıkacağımıza inanıyoruz” dediler. Ayrıca önceki gün oynanan maçı Başkan Yunus Derebağ ile birlikte yöneticiler Zeki Çimen, Ali Arıkoğlu, Okay Tınkır ve İbrahim Çınar da izleyerek takımı yalnız bırakmadılar.

Sarı mavili yönetici Okay Tınkır seriye kötü başladıklarını ancak ilk olarak eşitliği sağlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Gerçekten seriye hiçte beklemediğimiz bir sonuçla başladık. Böyle olmasını istemezdik. Ancak deplasmanda takımımız elinden geleni yaparak sahadan galip ayrılmayı başardı ve seride eşitliği getirdi. Bu bizim için oldukça iyi. İnşallah cumartesi günü de sahamızda elimizden geleni yaparak turu atlayan taraf olacağız. Takımımıza olan güvenimiz tam, bu hasreti bitirmek istiyoruz” dedi. Bu arada çeyrek final ikinci maçında Final Gençlik’i deplasmanda 66-83 yenen Optimum TED Ankara Kolejliler ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi evinde konuk ettiği Maliye Milli Piyango’yu 69-62 yenerek seride durumu 2-0 yaparak adını yarı finale yazdırdı. Genç Telekom ise deplasmanda karşılaştığı Vestel’i 53-65’lik skorla yendi ve seriyi 1-1 yaptı.

SPOR SERVİSİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.