Selçuk’ta 40. Yıla Özel Turnuva

Selçuk’ta 40. Yıla Özel Turnuva

Selçuk Üniversitesi (SÜ) 40. yıl etkinlikleri kapsamında Spor Bilimleri Fakültesi tarafından fakülteler, yüksekokullar ve meslek yüksekokullarının katılımıyla basketbol ve voleybol turnuvası düzenlend...

Selçuk Üniversitesi (SÜ) 40. yıl etkinlikleri kapsamında Spor Bilimleri Fakültesi tarafından fakülteler, yüksekokullar ve meslek yüksekokullarının katılımıyla basketbol ve voleybol turnuvası düzenlendi.

Selçuk Üniversitesi öğrencilerinin katılabildiği ve bu yıl ilk kez düzenlenen turnuva, önümüzdeki yıllarda da devam edecek. Alaeddin Keykubat Kampüsü’ndeki 19 Mayıs Spor Salonu ve Kampüs 75. Yıl Spor Salonu’nda gerçekleşen müsabakalarda basketbolda 10 takım, voleybolda ise 7 takım mücadele ediyor.

“ÖĞRENCİLERİN SPORA İLGİSİNİ ARTIRMAK İSTİYORUZ”

SÜ Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü Öğretim Görevlisi Ahmet Gürsel Oğuz, “Bu turnuvayı düzenlemekte birden fazla amacımız vardı. Öncelikle öğrencilerin spora olan ilgisini geliştirmek, öğrencileri kaynaştırmak ve arkadaşlıklarını pekiştirmek için oluşturduğumuz bir organizasyondur. Önümüzdeki yıllarda da devam ettirmek istediğimiz bu müsabakalara ilgilerinden dolayı öğrencilerimize ve desteklerinden dolayı da üniversite yönetimine teşekkür ediyorum” dedi.

“LİGDEKİ MÜSABAKALAR 35 GÜN SÜRECEK”

Öğrencilerin sporla daha fazla ilgilenmesini arzu ettiklerini belirten SÜ Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi Öğretmenliği Öğretim Görevlisi Ahmet Gürsel Oğuz, “Bu yıl ilk kez düzenliyoruz ama bundan sonraki yıllarda da devam ederek sürekli hale gelmesini amaçlıyoruz. Selçuk Üniversitesi bünyesinde bulunan fakülteler, yüksekokullar ve meslek yüksekokulları bölümlerinde eğitim gören öğrencilerden oluşan ligimize önümüzdeki senelerde daha çok katılım olacağını düşünüyorum. Bugün için basketbol liginde 10 takımımız, voleybol liginde de 7 takımımız mücadele ediyor. Ligimiz 12 Mart - 17 Nisan arası devam edecektir. Ligde birinci olanlar her sene düzenlenen spor şenliklerinde birinci olanlarla kültür ve sanat festivalimiz etkinlikleri kapsamında karşılaşacaklar. Kazanan takım ise üniversitenin 40. yılının ve 2015 yılının şampiyonu olacak” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.