Selçuklu’yu güreş heyecanı sardı

Selçuklu’yu güreş heyecanı sardı

Türkiye Güreş Federasyonunun 2014 yılı Faaliyet Programın da yeralan Yıldız Erkekler güreş ligleri ilk hafta müsabakaları 16 Ağustosta start alıyor.

Türkiye Güreş Federasyonunun 2014 yılı Faaliyet Programın da yeralan Yıldız Erkekler güreş ligleri ilk hafta müsabakaları 16 Ağustosta start alıyor. Uzun yıllardır düzenli bir şekilde yapılamayan yıldızlar liginin bu sezon yarı deplasmanlı olarak yapılacak olması güreş camiası tarafından önemli bir gelişme olarak görülüyor. 2013 yılının Aralık ayında Konya'mızda yapılan yıldızlar takım şampiyonası sonucu 1.ve 2. lig takımları belirlendi. 92 takımın mücadele ettiği şampiyona sonucu ilimizi temsilen sadece Selçuklu Belediyesi Spor kulübü bu liglerde mücadele hakkı elde etti. Geçtiğimiz günlerde Ankara da çekilen kuralar sonucu 16 takımın bulunduğu lig müsabakaları dörderli takımlar şeklinde 4 grup halinde devam edecek ve temsilcimiz Selçuklu Belediyesi C gurubunda yer alacak. Selçuklu Belediyesi Spor kulübünün rakipleri Kahramanmaraş Belediye Spor, Erzurum Yol Spor ve Antalya Elmalı Güreş Eğitim merkezi olarak belirlendi. Zorlu bir grupta mücadele edecek olan temsilcimiz  ilk maçını kendi sahasında 16 Ağustos  tarihinde yapacak.

Selçuklu Belediyesi Spor Kulübü Yönetimi tarafından yapılan açıklamada, "Öncelikle böyle bir organizasyonun ilk ayağının ilimizde ve salonumuzda yapılması bizim için büyük onur ve gurur verici bir durum. Gelecek olan konuk ekipleri ilimizde ağırlamaktan mutluluk duyacağız. Bu yıl güreş takımımız her yaş gurubun da ciddi başarılara imza atmıştır. Özellikle  Büyük takımımız Büyükler 1.ligin de tüm rakiplerini yenerek şampiyon olmuş ve süper lige yükselmiştir. Hedefimiz yıldızlar liginde de aynı başarıyı yakalayarak ligi şampiyon olarak tamamlamaktır. Ev sahibi olmanın avantajını iyi kullanarak burada rakiplerimizi farklı yenmenin hesabını yapıyoruz. İkinci haftaya avantajlı giderek grubu şampiyon olarak tamamlamanın peşindeyiz. Finallerde de yine rakiplerimize fırsat tanımadan ligi şampiyon olarak bitirmek istiyoruz. Bunun için tüm şartlarımız şuan olgunlaşmış durumda. Alt yapısı ile büyük takımı ile sağlam bir kadroya sahibiz. Biz yönetim olarak her türlü desteği verirken sporcularımız ve teknik heyetimiz de bunun bilincinde çalışmalarını sürdürmektedir. Tüm Konya halkını hafta sonu Konya'mızın gururu Selçuklunun aslanlarını desteklemek için salonumuza davet ediyoruz. Cumartesi günü minderde ter dökecek sporcularımıza başarılar diliyoruz." ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.