Selçuklu’ya yeni  sağlık yatırımı

Selçuklu’ya yeni sağlık yatırımı

Selçuklu Belediyesi, Konya İl Sağlık Müdürlüğü ve hayırsever işbirliğinde Hüsamettin Çelebi Mahallesi’ne kazandırılan Şehit Yaşar Nuri Küçükkara Aile Sağlığı Merkezi’nin açılışı törenle gerçekleştirildi.

Selçuklu’da ilçenin farklı noktalarına vatandaşların daha konforlu sağlık hizmeti sunulması amacıyla yeni tesisler kazandırılamaya devam ediliyor. Selçuklu Belediyesi, Konya İl Sağlık Müdürlüğü ve hayırsever işbirliğinin güzel örneklerinden biri daha yatırım olarak ilçe sakinlerinin hizmetine sunuldu. Hüsamettin Çelebi Mahallesi’ne kazandırılan ve Konyalı Şehidimiz Yaşar Nuri Küçükkara’nın isminin yaşatılacağı Aile Sağlığı Merkezi’nin açılışı törenle gerçekleştirildi.

Aile Sağlığı Merkezi açılışına Konya Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç, Selçuklu İlçe Emniyet Müdürü Ersan Aydın, Selçuklu İlçe Sağlık Müdürü Saliha Acar ,Selçuklu İlçe Müftüsü Bekir Derin, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, tesisi yaptıran Şehit Yaşar Nuri Küçükkara’nın ailesi, AK Parti Selçuklu İlçe teşkilat üyeleri ve belediye meclis üyeleri katıldı.

ŞEHİDİMİZE ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM

Selçuklu Belediyesi olarak bugüne kadar ilçeye birçok sağlık tesisi kazandırdıklarını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Bunların bazılarını da hayırsever vatandaşlarımızın desteğiyle tamamladık. Ben, Şehidimizin adını taşıyan Yaşar Nuri Küçükkara Aile Sağlığı Merkezi’ni diğer sağlık tesislerimizden ayrı bir yere koyuyorum. Çünkü bu aile sağlığı merkezimizin farklı bir hikayesi var. Edirne'de vatani görevini yaparken şehit olan Konyalı hemşehrimiz Yaşar Nuri Küçükkara'nın babası çok değerli Adem Küçükkara Beyefendi, oğlunun hatırasını yaşatmak için böyle bir sağlık tesisini Konya’mıza kazandırmak istedi. Hatta tesisin inşaatında kendisi de çalıştı. Ben buradan Adem Bey’e bu değerli hizmetinden ötürü özellikle teşekkür etmek istiyorum. Şehidimize de Allah’tan rahmet diliyorum. Kederli ailemize, yakınlarına ve milletimize de başsağlığı diliyorum.

Rabbim milletimize inşallah bu acıları bir daha yaşatmasın. Daha önce bu bölgede bulunan Selçuklu 63 Nolu Aile Sağlığı Merkezi’nin vatandaşlarımıza hizmet vermekteydi. Ancak bu sağlık tesisi, bulunduğu binanın kiralık olması ve bu binanın fiziksel şartları sebebiyle kaliteli sağlık hizmetinin verilebilmesi açısından biraz yetersiz kalıyordu. Bu nedenle Hüsamettin Çelebi Mahallemize yeni ve modern bir sağlık tesisinin yapımına karar verildi. Yapımını hayırsever vatandaşımız Adem Küçükkara Beyefendi’nin üstlendiği Aile Sağlığı Merkezimize bizler de Selçuklu Belediyesi olarak arsa desteği vererek katkı sağladık.” Dedi.

Hayırsever ve Şehit Yaşar Nuri Küçükkara’nın babası Adem Küçükkara şehidin isteğini yerine getirmekten duydukları memnuniyeti ifade etti.

SAĞLIK ALANINDA MODEL OLUŞTURDUK

Yapılan tesise katkı sağladıklarından dolayı hayırsever aileye teşekkür eden Konya İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç, “Allah şehidimizin mekanını cennet eylesin inşallah. Sağlık tesislerinde dediğimiz gibi Konya modeli çok önemli. Sağlık Bakanlığımız, belediyelerimiz ve hayırseverlerimizle sayın valimizin koordinasyonuyla planladığımız 31 ilçemizdeki ihtiyaç olan bütün sağlık birimlerine gereken hassasiyeti gösteriyoruz” diye konuştu.

Konya’nın yaşadığı dönüşümün temelinde iş birliği ve uyumun yattığına dikkati çeken AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer, çalışmaların aralıksız sürdüğünü dile getirdi.

Anadolu insanının bugüne kadar vatan uğrunda can veren şehitlere olan teveccühünün her daim arttığını ifade eden Konya Valisi Vahdettin Özkan: “ Şehidimizin isminin buraya verilmesi tam zemine oturmuş ve insanlarımızın hissiyatına da tercüman olmuş. Şehidimizin babası ayrı ve ekstradan maddi manevi her türlü fedakarlığı yaparak böyle bir kadirşinaslığı böyle bir gösterdiği için ayrıca bütün Konya'mız adına kendisine şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.