Selçuklu'da yaşam kalitesi yükseliyor

Selçuklu'da yaşam kalitesi yükseliyor

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından Sancak Mahallesi'ne yapılacak olan spor salonunun temeli düzenlenen törenle atıldı

Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, Selçuklu Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, Selçuklu İlçe Emniyet Müdürü Yüksel Yılmaz, AK Parti il ve ilçe yöneticileri, İl Genel Meclisi üyeleri, Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu'da yaşam kalitesini artıracak çalışmalar yapmaya devam ettiklerini belirterek, "Çalışmalar kapsamında gerçekleştirdiğimiz spor salonları, emekli ve hanımlar lokali ve muhtar ofislerinin mimari yapısıyla şehrin dokusuna renk katacak özelliklerde olmasına özen gösteriyoruz. Sancak Spor Salonu'muzu kısa sürede tamamlayarak hizmete açmayı planlıyoruz. Hemşehrilerimizin sağlıklı yaşamasına önemli katkı sağlayacak olan bu tesis, öğrencilerimizin de hizmetinde olacak” dedi. Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Yıldız da, Konya'da spor tesisi sayısının hızla arttığını belirterek, "Şehrimizde birçok uluslararası organizasyona ev sahipliği yaptık. Bütün bu gelişmeler belediyelerin gayretli çalışmaları ve hizmetin her alanında olmalarının bir sonucu. Gençlerimize bu güzel tesisleri kazandıran Selçuklu Belediye Başkanına tüm gençlerimiz adına teşekkür ediyor ve hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Selçuklu Kaymakamı Ali Rıza Çalışır ise, “Yine güzel bir hizmetin temel atma töreninde birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Temel atma programı olmasına rağmen aslında yeni bir hizmetin açılışında olduğumuzu da söyleyebiliriz. Çünkü temelini attığımız tesisler kısa sürede tamamlanarak hizmet vermeye başlıyor. Bu bakımdan bu çalışmaları gerçekleştiren Belediye Başkanımızı kutluyorum ve tesisimizin hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de, büyükşehir ve ilçe belediyeleri ile uyum içerisinde hizmette yarışır hale geldiklerini belirterek, “Belediyelerimiz şehrin her yerinde bir çalışmayla hemşehrilerimize hizmet etmeye gayret gösteriyor. Gerçekleştirdiğimiz hizmetlerin temel atma ve açılış programlarını yapmakta zorlanır hale geldik. Gün aşırı farklı bir hizmetin programında bir araya geliyoruz ve bu bize büyük bir mutluluk ve çalışma azmi veriyor. Bu tesisin hayırlı olmasını diliyor ve emeği geçenleri kutluyorum” dedi. Konuşmaların ardından İl Müftüsü Şükrü Özbuğday tarafından yapılan dua ile protokol üyeleri tarafından toplu olarak tesisin temeli atıldı. Temeli atılan spor salonu hentbol saha ölçülerine uygun, basketbol, voleybol ve salon sporları yapmaya olanak sağlayacak. İçinde iki ayrı takım için soyunma ve duş odalarıyla fitnes salonu da bulunacak salonun toplam inşaat alanı 1986 metrekare olacak. Salon 300 günde tamamlanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.