Selçukluda suni çim bayramı

Selçukluda suni çim bayramı

Selçuklu Belediyesi tarafından 10 okulla yaptırılan Suni Çim Sahanın açılışı düzenlenen törenle yapıldı

Selçuklu Belediyesi tarafından 10 okulla yaptırılan Suni Çim Sahanın açılışı düzenlenen törenle yapıldı. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, sosyal ve kültürel hayatın gelişmesi için çalışmalar yapıldığını belirterek, “Selçuklu’da hemşerilerimizin ve özellikle çocuklarımızın spor yapacağı alanların sayısını artırmaya gayret ediyor. Açılışını yaptığımız 10 adet suni çim sahanın dördünü okullarımıza, kalanını da farklı mahallelerimize inşa ettik. Böylece mahalle sakinlerimizin yanı sıra öğrencilerimizde bu tesislerden yararlanacak. Eğitim camiamıza yaptığımız yatırımlar bunlarla sınırlı değil. Bu yıl okullarımıza geçtiğimiz yıl olduğu gibi 346 adet akıllı tahta kazandırdık. Akıllı tahtalar ile birlikte 346 adet dizüstü bilgisayar ve 346 adet sine vizyon cihazı da verilecek. Hemşerilerimize her alanda hizmet üretmeye ve yatırım yapmaya gayret edeceğiz. Tesislerimizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Selçuklu Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, “Her hafta ilçemizin farklı bir bölgesinde farklı hizmetlerin açılışını ya da temel atmasını gerçekleştiriyoruz. Ne mutlu artık bir değil birkaç yatırımın aynı anda açılıyor. Bu yatırımları yaparak ilçemize kazandıran değerli Belediye Başkanımızı kutluyor ve başarılı çalışmalarının devamını diliyorum” dedi. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, “Selçuklu Belediye Başkanımız belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra sosyal, kültürel ve eğitim alanında da önemli hizmetler gerçekleştiriyor. Eğitim camiamıza suni çim saha ve spor salonları yaparak hizmete sunan Selçuklu Belediyesi aynı zamanda 346 adet akıllı tahta, bilgisayar ve sinevizyon cihazı da kazandırdı. Konyalı bir Milli Eğitim Bakan Yardımcısı olarak Konya belediyelerimizin bu çalışmaları bizi oldukça gururlandırıyor ve mutlu ediyor. Başarılı çalışmaları nedeniyle Başkanımızı kutluyor ve yatırımlarımızın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Selçuklu İlçesinin Konya’nın 31 ilçesinin tamamının öğrenci sayısının dörtte birini temsil ettiğini ifade ederek, “Selçuklu’da hayata geçen böyle bir proje aslında Konya’nın dörtte birinde hayata geçmiş demektir. Bu bakımdan Selçuklu Belediyesi tarafından gerçekleştirilen bu çalışmayı önemsiyoruz.  Bu çalışmayı gerçekleştiren Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a tüm eğitim camiası adına teşekkür ediyorum. Hedefimiz diğer sınıfların da aynı şekilde sistemlerle donatılması. Bu konuda yerel yönetimlerimizin katkısının devamını diliyoruz. Ancak hayırseverlere de bu konuda destek olmaları için çağrıda bulunmak istiyorum. İnteraktif yazı tahtalarının hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmalarının ardından Adil Karaağaç Anadolu Teknik Lisesinde Suni Çim Sahaların açılışı protokol üyeleri tarafından toplu olarak gerçekleştirildi. Açılışı yapılan suni çim sahalardan öğrencilerin yanı sıra vatandaşların da faydalanabilecek. Suni çim sahaların toplam maliyetinin 1.025.000 TL olduğu belirtildi. 44x24 metre ebatlarında 10 adet suni çim saha; Yazır (2), Sancak (1), Gazali (1), Sakarya (1), Hocacihan 100.Yıl (1), Tatköy (1), Selahattin Eyyübi (1), Horuzluhan (1) ve Mehmet Akif (1) mahallelerinde gerçekleştirildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.