Selçuklu sporun merkezi

Selçuklu sporun merkezi

Selçuklu Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Türkiye Grekoromen Güreş Şampiyonası ve Futbol 3. lig yükselme maçı Konya’nın spor hayatına renk kattı

Hafta sonu Selçuklu Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Türkiye Grekoromen Güreş Şampiyonası ve Futbol 3. lig yükselme maçı Konya’nın spor hayatına renk kattı. Güreşte şampiyonluğu Ankara Aski Spor alırken 3. Lige yükselen takım ise penaltılarla Antalya Kepez Belediyespor oldu.

GREKOROMENDE ŞAMPİYON ASKİ
Geçtiğimiz hafta başında Selçuklu Belediyesi Uluslar arası Spor Salonu ve Kongre Merkezinde başlayan Türkiye Büyük Erkekler Serbest ve Grekeromen Türkiye Birinci Ligi maçlarında hafta sonu grekoromen maçları yapıldı. Baştan sona büyük heyecan içinde geçen mücadelede İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Ankara Aski Spor takımları karşı karşıya geldi. Dünya ve Olimpiyat şampiyonu güreşçilerinde mindere çıktığı müsabakalar sonunda Ankara Aski Spor grekoromen stilde Türkiye Şampiyonu oldu.
KUPAYI BAŞKAN ALTAY VERDİ
Final maçlarını izleyen ve kupa törenine katılan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, şampiyon Aski Spor’a kupasını vererek “Güreşte grekoromen stil birinciliğini yakalayan Ankara Aski Spor Kulübünü tebrik ediyorum. Ayrıca İkinciliği elde eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Üçüncü İzmir Büyükşehir Belediyesi takımlarını da yaptıkları mücadeleden dolayı kutluyorum. Şampiyonanın sonunda katılan tüm takımlara iyi yolculuklar diliyorum” şeklinde konuştu.
KEPEZ BELEDİYESPOR TFF 3. LİGE YÜKSELDİ
Selçukludaki bir diğer önemli karşılaşma ise Selçuklu Belediyesi Şehir Stadında yapıldı. Anamur Belediyespor ve Kepez Belediyespor takımları TFF 3. lig vizesi alabilmek için karşı karşıya geldi. Her iki takım seyircisinin de baştan sona büyük tezahuratla destekledikleri takımlar maçın normal süresini 1-1 berabere tamamladılar. Uzatmalarda da gol bulamayan ekiplerden penaltı atışları sonunda Antalya Kepez Belediyespor takımı 5-6’lık sonuçla 3. lige yükseldi.
Maçtan önce her iki takıma da başarılar dileyen ve takımların yöneticileriyle bir araya gelen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay “Konya’da önemli bir müsabakaya ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Anamur Belediyespor ve Kepez Belediyespor takımları TFF 3. Lig’e yükselmek için mücadele verdiler. Öncelikle her iki takımı ve seyircilerini centilmenliklerinden dolayı tebrik ediyorum. Bu karşılaşmadan sonra TFF 3. lige yükselen Kepez Belediyespor’a yeni sezonda başarılar diliyorum” dedi.
MİSAFİR TAKIMLAR TEŞEKKÜR ETTİ
Güreş Türkiye Şampiyonasına ve TFF 3. lig yükselme maçına katılan takım yöneticileri Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür ettiler. Türkiye Güreş Federasyonu ise etkinliklere ev sahipliği yapan Başkan Altay’a teşekkür plaketi takdim etti.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.