Selçuklu salon zengini oldu

Selçuklu salon zengini oldu

Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından yaptırılan 4 yeni spor salonunun açılışı Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıçın da katıldığı törenle gerçekleşti

Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından yaptırılan 4 yeni spor salonunun açılışı Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın da katıldığı törenle gerçekleşti. Yazır Mahallesi’nde Yenikent Spor Salonunda gerçekleşen ortak açılış törenine Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın yanı sıra Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, AK Parti Konya Milletvekilleri İlhan Yerlikaya, Mustafa Kabakcı, Mustafa Akış, Mustafa Baloğlu, Harun Tüfekçi, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, merkez ilçe belediye başkanları ile davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediyesi olarak spora ve spor alt yapısına önem verdiklerini belirterek, “Bu kapsamda 10 okulumuza suni çim saha kazandırmak için çalışmalara başladık. Dumlupınar’da bulunan toprak sahayı suni çim saha haline getiriyoruz. 3 yarı olimpik yüzme havuzunu Konya’ya kazandırmak için çalışmaları başlattık. Valiliğimizle yaptığımız protokol çerçevesinde 10 okula kazandırılacak 10 spor salonu için de çalışmalarımız başladı.

Bunlardan 6 tanesinin ihalesini bu yıl, 4’ünün ise 2013 yılında yapacağız. 2 sene içinde ilçemize 15 yeni spor salonu kazandırmış olacağız. İlçemize kazandıracağımız kongre merkezi ve Kelebekler Vadisi projeleri de en kısa sürede hayata geçirilecek. Spora önem vermemizin en önemli nedenlerinden birisi de Selçuklu Belediyespor Kulübümüzdür. Türkiye’nin en büyük amatör spor kulüplerinden olan spor kulübümüz de 3 bin 500 lisanslı sporcumuz kentimizi ve Türkiye’yi temsil ediyor. Spora ve alt yapısına yapılan yatırımın gelecek nesillerin hayat standartlarını yükselteceğini inanıyoruz” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise konuşmasında, 42 bin kişilik Türkiye’nin en güzel statlarından birinin Selçuklu ilçesine kazandırılacağını söyledi. Akyürek, Selçuklu Belediye’sinin yaptığı yatırımlarla geçmişi kadar görkemli bir geleceğe koşan Konya’ya büyük katkı sağladığını belirtti. Vali Aydın Nezih Doğan ise Türkiye’nin bir marka şehri haline getirdikleri Konya’nın dünyada da marka şehir olabilmesi için şehrine değer katmaya alışık belediye başkanlarına ihtiyaçları olduğunu ve bugün Konya’nın şehrine değer katmaya bilenlerle yönetildiğini kaydetti.

Son olarak kürsüye gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, yatırımların ve projelerin kolay hayata geçirilmediğini ifade ederek, “Konya’da gerçekten hizmet adına büyük bir seferberlik görüyorum. Sayın Başbakanımız bu konuda Türkiye’nin önüne İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde bir yol haritası ortaya koydu. Konya gerek Büyükşehir gerek ilçe belediyeleriyle bu yol haritasına emsal, model olmuştur. Bu yol haritasını en iyi takip eden belediyelerimiz arasında Konya önde gitmektedir. Sadece hizmet alanında değil spor ve gençliğe yönelik projeler konusunda da büyük bir seferberlik var. Buna emek veren eller dert görmesin. Bunlar siyasi istikrar olmadan, ekonomik istikrar olmadan mümkün olamazdı. Biz millete hizmet için yola çıktık. Halka hizmeti Hakk’a hizmeti düstur edindik. Halka hizmetkar olunca Allah bereketini de veriyor. Bazıları eskiden 1 temeli 4 defa atarken biz 4 temeli bir defada atıyoruz” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.