Selçuklu Osmanlı'nın izinde

Selçuklu Osmanlı'nın izinde

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yeni bir projeye imza attıklarını söyleyerek, “1400 kişiyi ilk etapta Bilecik'e gönderiyoruz." dedi

Selçuklu Belediyesi'nin öncülük ettiği “Selçuklu'nun Torunları Osmanlı'nın İzinde” projesinin tanıtımı düzenlenen basın toplantısı ile gerçekleştirildi. Gündemdeki konularında değerlendirildiği ve Novotel'de düzenlenen toplantıya Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın yanı Selçuklu Belediye başkan yardımcıları ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Her aşamada Konyalı vatandaşların ne demek istediklerini anlamaya çalıştıklarını belirten Başkan Altay, Selçuklu'nun son 8 yılda önemli başarılara imza attığını hatırlattı. 8 yılda 160 bin kişinin Selçuklu'da yaşamaya başladığını aktaran Altay, “Bu insanlara hizmet etmeye gayret ediyoruz. Birçok hizmet hayata geçti. Geçtiğimiz yıl Konya'nın en büyük kültürel organizasyonunu gerçekleştirdik. Öğrenci kardeşlerimizi atalarının bulunduğu Çanakkale'ye günübirlik götürdük. İlk kez uçağa binen çocuklar oldu. Bu onların özgüven kazanmaları için çok önemli. Atalarının ne kadar zorluk çektiklerini yakından hissettiler. Çanakkale programlarını Eylül ve Ekim aylarında yapmaya devam edeceğiz. Hedefimiz Selçuklu'da lise 2'ye giden tüm öğrencileri mutlaka Çanakkale'ye götürmek. Önemli bir organizasyon. Çokta ses getirdi. Bizden olan beklentiler arttı. 15 Temmuz akşamı bu gençler, tıpkı ataları gibi ölümü göze alarak, vatanına sahip çıktı” dedi.

SELÇUKLU'DEN YENİ PROJE

Yeni bir bir projenin başlangıcını yaptıklarını ifade eden Başkan Altay, “Selçuklu'nun Torunları Osmanlı'nın İzinde” projesini hayata geçirdiklerini söyledi. TRT'de yayınlanan dizilerle geçmişe yönelik bir farkındalığın oluştuğunu da konuşmalarına ekleyen Altay, şunları kaydetti: “Bizler, Selçuklu'nun torunlarını Osmanlı ile buluşturmak istiyoruz. Bugün sabah itibariyle Bilecik'e vatandaşlarımızı gönderdik. Şeyh Edebali ziyaretinin ardından vatandaşlarımız Söğüt'e geçecek. Alperenler ve Ertuğrul Gazi'yi ziyaret edecek. Akşam tekrar Konya'ya dönülecek. Ortaya çıkacak neticeden umutluyuz. Anlattığımız bu iki proje Türkiye'nin ne konumda olduğunun en büyük göstergesidir. Bundan 10 yıl önce söylense hayal olarak görülürdü. Konya ulaşım konusunda önemli yol aldı. Havalimanı kapasitesi gelişti. Hızlı Tren seferleri yaygınlaştı. Geçmişten günümüze bir bağ kurmaya çalışıyoruz. Ecdadımızı tanımaya ihtiyacımız var. 1400 kişiyi ilk etapta Bilecik'e gönderiyoruz. Yaş sınırlamamız yok. Proje herkese açık ama öncelik 40 yaş üstü vatandaşlarımıza. Konya, yeni bir güzellikle tanışıyor.”

BELEDİYEYE 76 YENİ ARAÇ KAZANDIRDIK

Selçuklu'da önemli hizmetlerin olduğunu vurgulayan Altay, 21 milyon 860 milyarlık bedel ile belediyeye yeni 76 araç kazandırdıklarının müjdesini verdi. “Yaptığımız bu yatırım, birçok ilin bütçesinden daha fazla” diyen Altay, “Temiz bir Selçuklu için çalışıyoruz. Türkiye'nin en temiz 2. Akdeniz Üniversitesi tarafından da birinci seçildik. Bu yatırımı kendi araçlarımız ile yapmanın mutluluğunu yaşayacağız. SEDEP ile farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Gerek temizlik gerekse geri dönüşüm anlamında vatandaşımızdan da destek bekliyoruz. Tepekent ve Sızma'da sosyal tesisler hayata geçirdik. Sadece sosyal tesis yapmak değil amacımız. Köylerimize yatırımlar yapıyoruz. Selçuklu'nun sınırlarında her türlü hizmetin bütün vatandaşlarımıza yapıldığı hizmetleri sürdüreceğiz” diye konuştu. 

KONYA ÜZERİNE DÜŞENİ YAPACAK

Belediye yatırımları sürerken bir yandan da referandum çalışmaları yaptıklarını dile getiren Başkan Altay, konuşmasını şöyle tamamladı: “Vatandaşımızın neden evet demesi gerektiğini anlatıyoruz. Kafalarda oluşan soru işaretlerini gideriyoruz. Kararsızlar azalıyor, evetler yükseliyor. Konya'nın yine üzerine düşeni yapacağını umuyoruz. Güçlü ve büyük bir Türkiye için çabalıyoruz. Cumhurbaşkanımızın katılımı ile 14 Nisan'da Konya büyük mitingi gerçekleştirilecek. Bütün vatandaşlarımızı bu tarihi güne bekliyoruz. Referandum bizleri yordu. Uzun çalışma dönemi oldu. Ama kazanan bizler olacağız.”

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.