‘Selçuklu her  fikri önemsiyor’

‘Selçuklu her fikri önemsiyor’

Her fikre ve projeye açık olduklarını dile getiren Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “ İnsanlarımızın farklı konulurda duyarlılığını artırmak ve bilinç düzeyini yükseltmek bizim asli görevimizdir” dedi.

Selçuklu Belediyesi tarafından 4 yıldır yürütülen “Proje destek programının” 2020 yılı rotası çizildi. 2020 yılı proje destek programı kapsamında Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Selçuklu Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak ve Selçuklu Belediyesi yetkilileri Selçuklu Kongre Merkezi (SKM)'de bir araya geldi. Selçuklu Belediye Başkanı Pekyatırmacı, “Proje kayıtları başlıyor. Kayıtlar, 1 Kasım 2019' a kadar devam edecek” şeklinde konuştu.

Birbirinden kıymetli projelerin değerlendirilmek üzere komisyonun önüne geldiğini aktaran Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, proje programlarının her kesimden büyük ilgi gördüğünü kaydetti. Proje destek programı kapsamında Selçuklu Belediyesi olarak 4 yıldır projelere destek verdiklerinin altını çizen Başkan Pekyatırmacı, “Desteklerimiz her geçen yıl artıyor. Hayırlı ve faydalı işlere imza atıyoruz. Yeni fikir ve tasarımlar, bu programla destek buluyor. Güzel projeler ortaya çıkıyor. Bu projeler, daha büyük projelere örnek teşkil ediyor. İnsanlarımızın farklı konulurda duyarlılığını artırmak ve bilinç düzeyini yükseltmek bizim bu projedeki asıl amacımızdır. Gelen projeler komisyon tarafından tek tek inceleniyor. Gerekirse proje sahipleri çağırılıyor ve seçici kurul tarafından projeleri anlatılması isteniyor. Daha sonra meclis kararı ile destekleyeceğimiz projeler belirleniyor. Proje seçimleri objektif ve şeffaf oluyor” dedi.

“145 PROJENİN 43'ÜNE DESTEK VERDİK”

2019 yılında “Proje destek programına” 145 proje başvurusu olduğunu ifade eden Pekyatırmacı, “Komisyonumuzun değerlendirmeleri ve meclisimizin de değerlendirmeleri sonucunda 43 projeye destek verildi. 145 projenin 67'si STK'lardan, 7'si kamu kurumlarından, 27'si Milli Eğitim Müdürlüğü ve okullardan, yine 27'si, üniversite ve öğrenci topluluklarından, 17'si de kişisel olarak geldi. Desteklediğimiz projelerin 12'si eğitim ile ilgili, 1 tanesi yenilikçi, 6'sı sosyal uyum, 1'i sosyal sorumluluk projesi, 8'i kültür, sanat, 3'ü girişimcilik, 4'ü sağlıklı yaşam, 4'ü tarih bilimci, 2'si medya, 1'i de gönüllülük projesi oldu. Çok çeşitli alanlarda projeler geliyor. Amacımız toplumumuzun her kesimine ulaşmak” şeklinde konuştu.

PROJELERE NAKDİ YARDIM SAĞLAMIYORUZ

“2020 yılı proje destek kapsamında bugünden itibaren 1 Kasım 2019'a kadar devam edecek süreçte teklifleri almaya başlıyoruz” diyen Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, şu ifadelerle konuşmasını sonlandırdı: “Bu yıl başvuru sürecini biraz öne çektik. Proje değerlendirme noktasında önceden süreç çok sıkışıyordu. Bu sorunun da üstesinden geleceğiz böylelikle. Toplumsal faydayı elde edeceğimiz sonuçların ortaya çıkmasını bu yıl da arzu ediyoruz. Belediyemizin sayfasından önümüzdeki günlerde ilan şartları açıklanacak. Hiçbir projeye nakdi destek vermediğimizi belirtmek isterim. Sadece fikir değil, fikrin uygulamaya dökülmesi de bizim için olmazsa olmazdır. Destek programına katılacak kurum, kuruluş ve kişilerin bu konuda hassas olmasını rica ediyoruz.  Bizim için önemli olan projelerin sürdürülebilir olması ve topluma katkısıdır.  Buradan bir müjde vermek istiyorum. Önümüzdeki günlerde Kent Konseyi genel kurulunu yapacağız. Kent Konseyi ve alt birimlerini de aktif hale getireceğiz. Bireysel fikirleri, istek ve talepleri de Kent Konseyi etrafında değerlendireceğiz. Faydalı işlere imza atılacağını düşünüyoruz. Ayrıca desteklediğimiz projelerin hepsi bizim için de ayrı ayrı kıymetli. 4 yıldır devam ettirdiğimiz bu programla etik değerlere, maneviyata, milli çıkarlara uygun projeler ortaya çıkıyor. Dezavantajlı grupların kendini daha iyi şekilde ifade edebilmesine de olanak sağlıyor.”

EMRE ÖZGÜL

img_6965_1024x768.jpgimg_6954_1024x768.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum