Selçuklu belediye potada sevindirdi

Selçuklu belediye potada sevindirdi

Selçuklu Belediyesi Basketbol takımı Trakya Üniversitesi Meriç takımını da 77-68 mağlup ederek yükselişini sürdürdü. Mavi beyazlılar maçın ilk yarısını da 42-34 önde kapattı.

Selçuklu Belediyesi Basketbol takımı ligin 15. haftasında Edirne temsilcisi Trakya Üniversitesi Meriç takımını konuk etti. Güçlü rakibi karşısında sahaya Sait, Mustafa Ünlü, İbrahim, Onur ve Mete ilk beşiyle çıkan mavi beyazlılar ilk dakikalardan itibaren rakibine karşı baskılı ve etkili bir oyun ortaya koydu. Sert savunmasıyla rakibini sayı bulmasına engel olan Selçuklu Belediyesi ataklarda Mustafa Ünlü ve Mete'nin etkili oyunuyla sayı bulmakta zorlanmadı. Mücadelenin ilk periyodu 23-11 ev sahibi takımın üstünlüğü ile sona ererken Mete 11 sayı üreterek bu çeyrekte takımı sırtlayan isim oldu.

Karşılaşmanın ikinci periyodunda sayı bulmakta zorlanan mavi beyazlılar rakibin ataklarını kesmekte etkisiz kalınca aradaki fark azaldı. Bu çeyrekte Selçuklu Belediyesi 19 sayı üretirken, Meriç ise 23 sayı üretmeyi başardı. Karşılaşmanın ikinci çeyreği 42-34 ile sona ererken soyunma odasına üstün giden taraf Selçuklu Belediyesi takımı oldu.

Mücadelenin üçüncü çeyreğinde istediği oyunu sahaya yansıtmakta zorlana Selçuklu Belediyesi bu bölümde sayı bulmakta zorlanırken, savunmada da zayıf düştü ve rakibi arasındaki farkın kapanmasına engel olamadı. Meriç takımı biraz da şansının yardımıyla gerçekleştirdiği atakları sayı bularak noktalarken üçüncü çeyreği 56-54 önde kapatmayı başardı.

Maçın son periyodunda Selçuklu Belediyesi ilk bölümde olduğu gibi sert savunmasıyla dikkat çekti. Ayrıca ataklarda da etkili oyuncuları ile sayı bulmayı başaran mavi beyazlılar tekrar öne geçerken rakibinin de direncini kırmayı başardı. Son bölümde formda ve tecrübeli isimlerinin etkisiyle maçı kontrol altında tutmayı bilen ev sahibi ekip rakip ile arasındaki 6 sayılık farkın azalmasına izin vermedi. Karşılama 77-68'lik skorla Selçuklu Belediyesi takımının üstünlüğü ile sona erdi. Selçuklu Belediyesi takımında Sait4, Mustafa 11, Sami 5, İbrahim 9, Onur 16, Kağan 12, İlker 2 ve Mete 18 sayı ile oynadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.