Selçuk zor virajda

Selçuk zor virajda

Üst üste aldığı galibiyetlerle iyi bir çıkış yakalayan Üniversite, bugün Pertevniyal ile önemli bir maça çıkacak. Sarı-Mavililer, zorlu karşılaşmada kazanarak seriyi sürdürmenin hesaplarını yapıyor

Türkiye Erkekler Basketbol 2. Ligi A Grubu’nda mücadele veren temsilcimiz Selçuk Üniversitesi, bugün kendi saha ve seyircisi önünde Pertevniyal ile karşı karşıya gelecek. Kritik mücadele Torku Arena’da saat 16.00’da başlayacak. Temsilcimizde herhangi bir eksik yok. Yönetim, teknik heyet ve sporcuların galibiyet inancı tam.
Sezon sonunda yeniden Beko Basketbol Ligine dönmek isteyen Sarı-Mavili ekip, zirve yarışında avantaj elde edebilmek için bu maçı kazanmak zorunda. Geride kalan 9 maçta 6 galibiyet ve 3 yenilgi alan temsilcimiz ilk yarı hedefini 8 galibiyet olarak belirledi.
Türkiye Basketbol İkinci Ligi’nde bugün oynanacak 10. hafta maçlarının programı şu şekilde:
14:00 Finalspor – Ormanspor (Final Okulları Spor Salonu), 16:00 İstanbul Bş.Bld. – Gelişim Koleji (Bayrampaşa Spor Salonu), 16:00 Beykoz – Vestel (Recep Şahin Göktürk Spor Salonu), 16:00 Selçuk Üniversitesi – Pertevniyal (Torku Arena), 16:00 Trabzonspor Basketbol – Yeni Nesil (19 Mayıs Spor Salonu), 16:00 Alçakoca Poyraz – Optimum TED Ankara Koleji (Akçakoca Spor Salonu), 16:30 Yeşilyurt – Uşak Belediyesi (Yeşilyurt Spor Salonu), 17:00 Olin – İTÜ (Mimar Sinan Spor Salonu), 17:00 Genç Telekom – Erçelik Pamukkale Üniversitesi (Tobb Spor Salonu) Ligde bugün oynanacak 9 maçın ardından 10.hafta, 20 Aralık Pazar günü 13:30'da oynanacak olan Genç Banvitliler-T.E.Dağcılık mücadelesiyle tamamlanacak.
Sezona ilk 4 e girip Play-Off oynama hedefiyle başladıklarını söyleyen Selçuk Üniversitesi Spor Kulübü Basketbol Şube Sorumlusu Bülent Kaftanoğlu, “Selçuk Üniversitesi olarak 2009-2010 sezonuna Beko Basketbol Ligine yeniden dönmek hedefiyle başladık. Bu yolda başarmamız gereken ilk hedef de ilk 4 e girip Play-Off oynamaktır. Şimdilik işler yolunda gidiyor. İlk yarının kalan iki maçını da kazanıp iddiamızı iyice arttırmak istiyoruz. Çünkü ligin ikinci yarısı çok daha zorlu geçecek”  dedi.
Küme düşmenin verdiği psikolojik yıkımın ardından geç de olsa lige devam kararı alındığına dikkat çeken Kaftanoğlu, “Herkes lig hazırlıklarını yarılamışken, biz takımı yeni kurmaya başlamıştık. Ligin ilk haftalarında fiziksel anlamda sıkıntılar yaşadık. Ancak gerek özveriyle yapılan antrenmanlar gerekse de kadromuza yapılan takviyelerin takıma adapte olup katkı sağlamaları son haftalarda gerçek kimliğimizi yakalamamızı sağladı. Son üç maçı kazandık. İnşallah Pertevniyali de yenerek 4’te 4 yapacağız. Selçuk Üniversitesi, yönetimi, teknik kadrosu, oyuncusu, taraftarı ve sponsorlarıyla birlikte kenetlenerek sezon sonunda yeniden ait olduğu Beko Basketbol Ligi’ne yükselecektir” diye konuştu. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.