Selçuk yenilgiyle veda etti

Selçuk yenilgiyle veda etti

Kazandığı Mersin maçıyla ligde kaldığını ilan eden Torku Konya Selçuk Üniversitesi rahat çıktığı son maçında deplasmanda Anadolu Efes’e 79-72 yenildi. Sarı-mavili ekip 2013-2014 sezonunda ligde kalmayı başarırken son maçını kaybetti

Beko Basketbol Liginde sezonun son maçını deplasmanda Anadolu Efes’e karşı oynayan Torku Konya Selçuk Üniversitesi  rakibine 79-72 yenildi.Müsabakaya ev sahibi Anadolu Efes'e oranla daha hareketli başlayan ve Vries ile skor üreten Torku Konya Selçuk Üniversitesi, 3. dakikada 7-2 üstünlük sağladı. Doğuş, Bjelica ve Deniz'in bulduğu basketlerle oyuna denge getiren lacivert-beyazlılar, 7. dakikada farkı 1 sayıya (11-12) indirdi. Karşılıklı basketlerin atıldığı ilk periyot, 19-15 konuk takımın üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci çeyreğe 7-2'lik seriyle başlayan Anadolu Efes, 13. dakikanın başında skoru 22-21'e getirerek, karşılaşmada ilk kez öne geçti. Ancak Yunus'un serbest atış çizgisinden üst üste kaydettiği sayılarla yeniden üstünlüğü ele alan Torku Konya Selçuk Üniversitesi, 16. dakikada 8 sayılık fark (26-34) yakaladı. Daha sonra toparlanan Anadolu Efes, 18. dakikada 27-25 öne geçmesine rağmen, devreye Konya temsilcisinin 41-39 üstünlüğüyle girildi. Karşılıklı basketlerin atıldığı ve üstünlüğün birkaç kez el değiştirdiği üçüncü çeyrekte 25. dakika, 52-49 Anadolu Efes üstünlüğüyle geride kaldı. Mücadelenin 27. dakikasında, Torku Konya Selçuk Üniversitesi 58-52 öne geçmeyi başarırken, savunmasını sertleştiren ev sahibi takım, son periyoda 66-60 üstün girmeyi bildi. Son çeyrekte skor avantajı kullanan Anadolu Efes, müsabakadan 79-72 galip ayrıldı.Mücadeleyi 24 sayıyla tamamlayan Torku Konya Selçuk Üniversitesi'nden Vries, maçın en skoreri oldu. Anadolu Efes'in galibiyetinde ise 18 üreten genç oyuncu Cedi Osman, önemli rol oynadı.

AZİZ BEKİR: "GÜZEL BİR MAÇ OLDU"

Torku Konya Selçuk Üniversitesi Başantrenörü Aziz Bekir ise Anadolu Efes'e karşı çok iyi oynadıklarını aktararak, "Bizim açımızdan güzel bir maç oldu" şeklinde görüş belirtti.

Konuk ekip oyuncularından Cem Coşkun ise "Ligde kalmayı geçen hafta garantilediğimiz için rahat oynadık. Sakat oyuncularımız nedeniyle rotasyon sıkıntımız vardı ve bundan dolayı maçın sonunu getiremedik ve mağlup olduk" şeklinde konuştu.

VAGGELİS AGGELOU: "KONYA EKSİKLERİMİZİ GÖSTERDİ"

Beko Basketbol Ligi'nde normal sezonun son haftasında Torku Konya Selçuk Üniversitesi'ni 79-72 yenen Anadolu Efes'in başantrenörü Vaggelis Aggelou, play-off öncesinde iddiası bulunmayan rakiplerinin sergilediği iyi oyunla kendilerine eksiklerini gösterdiğini söyledi. Aggelou, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, ilk yarıda sakatlanan Birkan Batuk'tan yoksun oynamak zorunda kaldıklarını belirterek, "Rakibimiz bugün gayet iyi oynadı. Play-off maçlarından önce eksiklerimizi gösterdi. Son topa kadar savaştılar" dedi. Sakatlıkları bulunan oyuncuların durumu hakkında bilgi veren Yunan başantrenör, "Kerem Gönlüm, bu maçta oynayabilirdi ama kendisini riske atmadık. Vasileiadis'in de dizinde küçük bir problem var. O da play-off maçlarına yetişecek. Bundan sonra play-off karşılaşmalarına en iyi şekilde hazırlanmaya başlayacağız" diye konuştu.Lacivert-beyazlı basketbolcu Deniz Kılıçlı da maçın beklemedikleri şekilde sert geçtiğini anlatarak, "Rakip takım, çok iyi oynadı. Eksik oyuncularımıza rağmen, iyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.