Selçuk tempo artırıyor

Selçuk tempo artırıyor

Selçuk Üniversitesi, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği kongrenin ardından çalışmalarına hız veriyor. Temsilcimiz, teknik adam ve oyuncu sorunlarını bu hafta içinde çözmeyi planlıyor

Türkiye Erkekler Basketbol İkinci Ligi’nde mücadele eden sarı-mavili temsilcimiz Selçuk Üniversitesi yeni haftayla birlikte antrenör, oyuncu ve sponsor konularında yaşanan sıkıntıları çözmek için çalışmalarına hız verecek. İlk olarak baş antrenör sorununa çözüme kavuşturmak isteyen ve listesindeki isimlerle temasa geçen sarı-mavililer İstanbul’da çalışmaya devam etmek isteyen Aziz Bekir’den sonra parasal konularda orta yol bulamadığı Halil Üner ile de anlaşma sağlayamadı.
Selçuk Üniversitesi Spor Kulübü Başkanı Yunus Derebağ, çalışmaları titizlikle yürüttüklerine dikkat çekerek, “Liglerin başlamasına oldukça uzun bir süre var ve biz transfer seçimlerini yaparken titiz davranmakta kararlıyız. İlk olarak teknik adam sorununu çözeceğiz. Bu noktada girişimlerimiz sürüyor. Bazı tecrübeli teknik adamlarla görüşmeler yapmaktayız. Sanıyorum yeni haftayla birlikte bu konuda olumlu gelişmeler olacak. Hoca konusunu çözdükten sonra oyuncu transferine başlayacağız. Bunun yanı sıra isim sponsorumuz Torku ile sözleşmemiz sona erdi. Konya Şeker AŞ ile yeni bir anlaşma yapmayı arzu ediyoruz. Bunun için beklemedeyiz ve tarafımıza iletilen sponsorluk taleplerini geri çeviriyoruz. Ahde vefa anlayışı çerçevesinde önce iki yıldır kulübümüze önemli destekleri olan Konya Şeker ile görüşmeyi uygun bulmaktayız” dedi.
Öte yandan ligler, Beko Basketbol Ligi, TKBL ve TKB2L için 16 Temmuz Pazartesi günü son başvuru tarihi olarak belirlendi. Bu tarihe kadar başvurularını yapmayan kulüplerin yerine sıradaki takımlar davet edilecek. Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nun aldığı kararlara göre yabancı kuralının 1+1 şeklinde uygulandığı Türkiye Basketbol İkinci Ligi’nde kural değişikliğine gidilerek, iki yabancının aynı anda sahada olabileceği şeklinde düzenlendi. Buna ek olarak Basketbol Erkekler 2. Ligi’nde 34 haftalık normal sezonun ardından son üç sıradaki takımlar bir alt kümede mücadele edecekler. Türkiye Basketbol Üçüncü Ligi Final Grubu’nda ilk üç sırayı alan takımlar ise 2. Lig’e yükselecekler. Toplantıda ayrıca 14-16 Eylül tarihlerinde Kayseri’de Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi ve Türkiye Kadınlar Basketbol İkinci Lİgi play-out karşılaşmaları oynanması kararlaştırıldı. Ayrıca 2011-2012 sezonuna ait liglerin de tescil edildiği Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu toplantısında Beşiktaş Milangaz ile Anadolu Efes arasındaki Beko Basketbol Ligi Play-Off Final Serisi 6. maçıyla ilgili yapılan itiraz da reddedildi.
SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.