Selçuk son sırada bitirdi

Selçuk son sırada bitirdi

Torku Selçuk Üniversitesi. Final-Four’u 8 puanla sonuncu sırada tamamladı. Finallerde 2 galibiyet 4 mağlubiyet alan Selçuk Üniversitesi, finaller boyunca 394 sayı kaydederken, rakiplerine ise 405 sayı verdi

TB2L Final Grubu maçları geçtiğimiz hafta sonu sona erdi. Finallere büyük umutlarla başlayan ancak istediği sonuçları alamayan temsilcimiz Torku Selçuk Üniversitesi. Final-Four’u 8 puanla sonuncu sırada tamamladı. Maçların ardından 1. Trabzonspor ve 2. Olin Gençlik, Beko Basketbol Ligi’ne yükselen takımlar oldu. Yozgat ve İstanbul’da oynanan 6 maçta 2 galibiyet 4 mağlubiyet alan Selçuk Üniversitesi, finaller boyunca 394 sayı kaydederken, rakiplerine ise 405 sayı verdi.

Türkiye Basketbol İkinci Ligi (TB2L) Final Grubu ikinci etap maçlarının ardından şampiyon olan Trabzonspor, kupasını Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak’tan aldı. Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleştirilen ikinci etap maçları, bugün yapılan karşılaşmalarla sona ererken, organizasyonun sonunda töreni düzenlendi. Torku Selçuk Üniversitesi-Trabzonspor maçının bir bölümünü izleyen Devlet Bakanı Özak, maçın ardından yapılan törende, kupayı bordo-mavili takımın kaptanı Umut Tınay’a verdi. Bakan Özak, 2. olarak Beko Basketbol Ligi’ne çıkan Olin Gençlik oyuncularına da madalyalarını taktı.  Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Basketbol Federasyonu Asbaşkanları İmran Işıldar ve Metin Şahin de Bakan Özak ile birlikte Trabzonspor ile Olin Gençlik oyuncularına madalyalarını verdi.
Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, final grubuna katılan 4 takımı da kutlamak gerektiğini belirterek, “Birinci lige çıkan Trabzonspor ve Olin Gençlik’i kutluyorum” dedi. Bakan Özak, kupa törenin ardından yaptığı açıklamada, final grubu ikinci etap maçlarının oynandığı Sinan Erdem Spor Salonu’nu Dünya Basketbol Şampiyonası için hazırladıklarını bildirerek, şöyle devam etti: “Ankara, İstanbul, Kayseri ve İzmir’de dünyanın en önemli basketbol takımlarını buraya taşıyacağız. Bu ilgi çok önemli. Basketbolu Türkiye’nin her tarafına yaymamız gerekiyor. Çok centilmence bir mücadele var. Türkiye’deki lisanslı sporcu sayısını arttırmamız gerekiyor. Buradaki 4 takıma katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu katkılar, Türk sporuna, Türk gencine yapılmış bir katkıdır”
Beko Basketbol Ligine yükselmek için TB2L Final Grubunda mücadele veren Torku Selçuk Üniversitesi lige çıkan iki takım olan Edirne temsilcisi Olin Gençlik ve Trabzonspor u arka arkaya yenmeyi başaran takım şehre üzgün döndü. Beko Basketbol ligine yeniden dönebilmek için bu sezon çok büyük bir uğraş veren Torku Selçuk Üniversitesi önce Yozgat ardından da İstanbul’da oynanan Final grubu maçlarında aldığı 2 galibiyetle ligin eşiğinden dönerken özellikle İstanbul’da oynanan maçlarda sergilediği performans ile taraflı tarafsız tüm spor camiasının takdirini kazandı. Torku Selçuk Üniversitesi özellikle İstanbul grubunda ki final maçlarında BEKO Basketbol ligine çıkan iki takım olan Olin Gençlik ve ardından da Trabzonspor’u yenerken salonu dolduran yaklaşık 10 bin dolayında ki sporseverlerin de alkışları arasında salonu terk etti.
Kulüp Başkanı Kürşat Turgut Trabzonspor maçı sonrası yaptığı açıklamada lige çıkamamanın üzüntüsü içerisinde olduklarını söylerken: “Burada şunu bir kez daha yaşadık ki istediğimiz zaman yüreğimizi ortaya koyduğumuz zaman biz imde yenemeyeceğimiz bir takım yok. Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Gençlik Spor ve Genel Müdürü Yunus Akgül, TBF As Başkanı ve MHK Başkanı Metin Şahin, TBF Asbaşkanı İmran Işıldar, TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy ve Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener ve 7 bin dolayında ki muhteşem Trabzonspor taraftarının önünde oyuncularımız ve teknik heyetimiz adeta bir onur mücadele verdiler.  Yozgat’ta kaybettiğimiz şansız maçların üzüntüsü bu maçtan sonra daha acı hissettik. Ama sezon başında kapanmaktan son anda kurtulan Torku Selçuk Üniversite’si bir yerde başı dik olarak salondan ayrılmayı bildi. Kulüp ve sezon ile ilgili olarak genel değerlendirmeyi hafta içerisinde yapacağız” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.