Selçuk, galibiyete gidiyor

Selçuk, galibiyete gidiyor

Türkiye Kupasında final oynayan Erdemir ile karşılaşacak olan Üniversitespor, zorlu maçın hazırlıklarını bugün tamamlayacak. Yarın Zonguldaka gidecek olan temsilcimiz galibiyet almayı hedefliyor

Beko Basketbol Ligi’nin 20. haftasında pazar günü düşme hattında yer alan Erdemir’e konuk olacak Mutlu Akü Selçuk Üniversitespor’da hazırlıklar son aşamaya geldi. Ligde oynadığı son 11 maçta sadece 2 kez kazanarak tehlike hattının içine giren ve play-off hedefinden uzaklaşan sarı-mavililer, Erdemir ile hayati derecede önemli bir maça çıkacak. Hazırlıklarını bugün noktalayacak olan ekibimiz yarın sabah Konya’dan ayrılarak Zonguldak’a gidecek. Zonguldak’ta Akçakoca Otel’de konaklayacak olan ekibimiz müsabaka ile ilgili son çalışmasını maçın oynanacağı salonda yapılacak.

Oyunculardan kötü günleri unutmalarını isteyen Üniversitespor Antrenörü Cengiz Karadağ, Erdemir maçını kazanarak yepyeni bir sayfa açmak istediklerini söyledi. Sezonun en kritik mücadelesine pazar günü çıkacaklarını belirten tecrübeli çalıştırıcı, “Oyuncularıma güvenim sonsuz. Tam anlamıyla kazanmaya kilitlendik. Sezon sonunda korkulu rüya yaşamamak için Erdemir maçını kazanmalıyız. Rakibimiz kupada final oynadı. Dolayısıyla bizimle oynayacağı karşılaşmaya moralli çıkacaklar. Bu açıdan zor bir maç olacak. Daha sonraki haftalarda sürpriz yaşamamak için bu kritik karşılaşmayı kazanmak zorundayız” diye konuştu.
Kulüp Başkan yardımcısı ve Basketbol Şube Sorumlusu Mehmet Kamanlı ise, Erdemir ve Pınar Karşıyaka maçlarının kazanılması halinde alt sıralardan kurtulacaklarını söyledi. Kamanlı, sezona Play-Off hedefiyle başladıklarını, ancak daha sonra işlerin istediği gibi gitmediğini belirterek, şunları söyledi: “Bu sezon diğer sezonların aksine iyi basketbol oynadık, ancak birçok maçta bunun karşılığını alamadık. Bu saatten sonra maç kaybına tahammülümüz yok. Takım içinde gerekli önlemleri aldık, oyuncularımızı uyardık. Onlar da bize Erdemir maçını kazanmak için söz verdiler. Bu maçı kazanarak düzlüğe çıkacağımızı düşünüyorum.”
EFES GALATASARAY DERBİSİ YARIN
Beko Basketbol Ligi’nde 20. hafta maçlarının programı belli oldu. Basketbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamaya göre, ligin 20. haftası İstanbul’da 2 önemli maça sahne olacak. Lider Efes ile ikinci sıradaki Galatasaray Cafe Crown 28 Nisan Cumartesi, ezeli rakipler Beşiktaş Cola Turka ile Fenerbahçe Ülker ise 1 Mart Pazar günü karşı karşıya gelecek. Ligde 20. haftanın programı şöyle: Yarın: 15.00 Mersin Büyükşehir Belediyesi-Türk Telekom (Edip Buran) 16.00 Casa TED Ankara Kolejliler-Antalya Büyükşehir Belediyesi (TOBB) 16.00 Kepez Belediyesi-Darüşşafaka Cooper Tires (Kepez Belediye) 17.00 OYAK Renault-Aliağa Petkim (Bursa Atatürk) 17.00 Erdemir-Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi (Erdemir) 19.15 Efes -Galatasaray Cafe Crown (Darüşşafaka Ayhan Şahenk) 1 Mart Pazar: 17.00    Beşiktaş Cola Turka-Fenerbahçe Ülker (BJK Cola Turka) 17.00 Pınar Karşıyaka-Banvit (Karşıyaka)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum