Selanik Müslümanları Bayram Namazını Mescitte Kıldı

Selanik Müslümanları Bayram Namazını Mescitte Kıldı

Selanik’te yaşayan Müslümanlar, Makedonya-Trakya Müslümanları Eğitim ve Kültür Derneği’nde yer alan mescitte Ramazan Bayramı namazını kıldı.

Selanik’te yaşayan Müslümanlar, Makedonya-Trakya Müslümanları Eğitim ve Kültür Derneği’nde yer alan mescitte Ramazan Bayramı namazını kıldı. Mescidi tamamen dolduran inananlar, bayram namazı sonrası hep birlikte bayramlaştı.

Selanik’te yaşayan Müslümanlar, bayram namazlarını 2005’te kurulan derneklerindeki mescitte eda etti. Bir yandan bayram coşkusunu yaşarken öte yandan 90 yıl sonra ilk kez bayram namazı için açılan Yeni Cami’de ibadet edememenin burukluğu içerisinde olduklarını söylediler. Müslümanlar, Yeni Cami’ye gitmemelerine ise İskeçe’den tayinli imam gönderilmesinin neden olduğunu belirttiler.

MESCİTTE BAYRAM NAMAZI KILDILAR

Selanik Müslümanları, Yeni Cami’de kendi mescitlerinde görev yapan biri Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü diğeri ise atanmış Dimetoka Müftülüğü’nce gönderilen iki imamdan birinin görev yapmasını istiyordu.

“İMAM SELANİK’TEN OLSAYDI YENİ CAMİ DOLARDI”

Makedonya-Trakya Müslümanları Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Osman İsmailoğlu, Yeni Cami’de kılınan bayram namazına katılmama gerekçelerini Cihan haber Ajansı’na anlattı: “Bizim Yeni Cami’ye bir tepkimiz yok. Her yere gideriz. Yeter ki namazı bizim imamlar kıldırsın. İster Yeni Cami isterse de Alaca İmaret Cami olsun, bizim için fark etmez. Alaca İmaret’i istememizin nedeni ise bütün cemaatimizin o civarda ikamet etmesi. Yeni Cami bize uzak bir mekân. O tarafa gitmek zor. Bütün problem bu.”

“Derneğimizde biri atanmış biri de seçilmiş müftülük tarafından gönderilen iki imam görev yapıyor. Sorun yaşanmıyor.” diyen İsmailoğlu, “Eğer Yeni Cami’de bu imamlar görev yapsaydı, tüm Selanik cemaati camiyi büyük bir coşku içerisinde doldururdu.” ifadelerini kullandı.

Selanik Başkonsolosu Tuğrul Biltekin ise “Bayramınız kutlu olsun. Balkanlarda ve Selanik’teki coşkumuzu gördünüz. Bu yine coşkulu şekilde yaşanan Ramazan ayının sonunu niteliyor. Fakat tebriklerimiz burada bitmedi. Buradan sonra Başkonsolosluğumuzda bir araya geleceğiz.” şeklinde duygularını paylaştı.

Mescitte kılınan bayram namazına genç yaşlı her yaştan Müslüman katıldı. Önce sabah namazını kılan Müslümanlar, ardından çaylarını yudumlayarak sohbet etti. Tekbirlerle kılınan bayram namazı sonrası ise hep birlikte bayramlaştılar. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.