Selahattin Demirtaş: Allah Başbakanımız'a Zeval Vermesin

Selahattin Demirtaş: Allah Başbakanımız'a Zeval Vermesin

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının Yüce Divan’da yargılanmasına ilişkin hazırlanan tasarı için, "Yavaş yavaş bütün Türkiye’de herkesin yargılanması Başbakan’ın iznine bağlı hale gelecek.

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının Yüce Divan’da yargılanmasına ilişkin hazırlanan tasarı için, "Yavaş yavaş bütün Türkiye’de herkesin yargılanması Başbakan’ın iznine bağlı hale gelecek. Allah Başbakanımız'a zeval vermesin ne diyelim yani.” ifadelerini kullandı.

TBMM’deki grup toplantısının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Demirtaş, askerlik kanununda değişiklik öngören yasa tasarısına ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı: “Uludere ile bağlantısı var. Görünen o ki AKP’nin ordu ile yeniden barışma ittifak girişimi ile de bağlantısı var. Bugüne kadar ordu içi tasfiye yapan AKP kendi iç dengeleri dağıldığı için iç ittifaklarını kaybettiği için pişmanlık ve nedamet göstererek orduya tekrar sarılma ihtiyacı duyuyor. ‘Orduya kumpas kuruldu, yeniden yargılansın’ açıklamaları, son tasarı biraz bununla da bağlantılı. Roboski olayında da görüldüğü gibi AKP orduyu koruyacak kollayacak, suç işleyenleri koruyacak, Başbakan bu işleri kendi talimatı ve emrine alarak aslında orduya bir çeşit şantaj yapmayı da hesaplıyor. Yani 'sizin yargılanmanız artık benim iznime bağlı benim emrim dışına çıkılırsa benim siyasi yaklaşımların dışına taşan bir yaklaşım gösterirseniz sizi yargılatabilirim' demek istiyor. Daha önce MİT için yapmıştı, şimdi ordu için yapıyor. Bakalım yavaş yavaş bütün Türkiye’de herkesin yargılanması Başbakan’ın iznine bağlı hale gelecek. Allah Başbakanımız'a zeval vermesin ne diyelim yani.”

"O FEZLEKELER MECLİS'E GELECEK"

Fezlekelerin Meclis’e gönderilmesi gerektiğini söyleyen Demirtaş, “Fezlekelerin Meclis’e gönderilmesi lazım. Bugüne kadar hangimizin fezlekesi Adalet Bakanlığı’nda beklediki bizimle ilgili binlerce fezleke var, çoğu bakanlığa uğramadan Meclis’e geldi. O fezlekeler bu Meclis’e gelecek. Başka çaresi yok.” diye konuştu.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.