Sekiz Yıllık Sürgünden Sonra Tekrar Almanya'da

Sekiz Yıllık Sürgünden Sonra Tekrar Almanya'da

Aşağı Saksonya İçişleri eski Bakanı Uwe Schüneman’ın talimatıyla gece yarısı 7 polis ile evinden alınarak tüm itirazlarına rağmen apar topar Türkiye’ye sınır dışı edilen Gazali Önder’in acıları hala dinmedi.

Aşağı Saksonya İçişleri eski Bakanı Uwe Schüneman’ın talimatıyla gece yarısı 7 polis ile evinden alınarak tüm itirazlarına rağmen apar topar Türkiye’ye sınır dışı edilen Gazali Önder’in acıları hala dinmedi. Sekiz yıl sonra yeniden Almanya’ya gelen Önder oturumu olmadığı için iş bulamıyor. Belinden ve boğazından rahatsız olan Önder, çıktığı bir radyo programında yaşadıklarını anlatırken hem ağladı hem de dinleyenleri ağlattı.

Gazali Önder Lübnan'dan Türkiye'ye oradan da 7 yaşında Almanya'ya göç eden bir ailenin kızı. Almanya’da büyüyüp evlenen ve 4 çocuğu bulunan Önder, 8 sene önce Aşağı Saksonya İçişleri eski Bakanı Uwe Schüneman’ın talimatıyla gecenin yarısında 7 polis ile evinden alınarak tüm itirazlarına rağmen apar topar Türkiye’ye sınır dışı edildi. İki aylık hamile olduğu konusunda polisleri ikna edemeyen Önder yaşadığı acılarını şöyle anlattı: "Polislere bir doktora götürülmesi halinde hamile olduğumun anlaşılabileceğini söyledim. Ama onlar beni dinlemedi ve Türkiye’ye gönderdiler. Uzun yıllar Türkiyeéde kaldım. Babam destek olmak için Türkiye’ye dönme kararı aldı. Ama ben tekrar Almanyaéya çocuklarının yanına dönmek istedim.Bakan Uwe Schnüman’ın telefon numarasını bulup ve onu aradım, Schünemann görüşmek istemedi. Yine de mücadelemi bırakmadım ve o dönem Eyalet Başbakanı David Mc Allister`e ulaştım. Mc Allister da bana yardımcı olamayacağını söyledi.”

SAĞLIK SİGORTASI VE OTURUMU YOK

Geçtiğimiz dönemde eyalette iş başına gelen sol iktidarın İçişleri Bakanı Boris Pistorius'un girişimleriyle Gazali tekrar Almanya'ya döndü. Ama hala sorunlar bitmedi. Belinde ağır hasar ve boğazında ne olduğu teşhis edilemeyen bir şişme var. Sağlık sigortası olmadığı için tedavi olamıyor ve oturma izni yok. Oturumu olmayınca iş bulamıyor.

Radyo programında Gazali Önder başından geçenleri göz yaşları içerisinde davetlilere anlattı ve dinleyiciler de göz yaşlarına hakim olamadı. Hastalığının tedavisi için Sosyal Demokrat Parti kendisine yardımcı olmaya çalışıyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.