Şekersporlu Gabrovskiden tarihi başarı

Şekersporlu Gabrovskiden tarihi başarı

48. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun 3. etabı Antalya-Elmalı arasında koşuldu.

48. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun 3. etabı Antalya-Elmalı arasında koşuldu. Atatürk Parkı'nda başlayan ve 190 sporcunun mücadele ettiği yarışta Konya Torku Şekerspor'lu sporcu Ivailo birinci oldu. Etap, Elmalı Dağı’nın zirvesinde 1850 metre yükseklikte tamamlandı. Antalya-Elmalı etabı, 1850 metre yüksekliğe çıkılması nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun en zorlu etabı olarak kabul ediliyor.

48. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun heyecanla beklenen ve Antalya-Elmalı arasında koşulan 1850 metre rakımlık ve 154 kilometrelik 3. Etabının galibi Konya Torku Şekersporlu Ivailo Gabrovski oldu. Gabrovski, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun merakla beklenen Kraliçe Etabı'nı kazanarak Türkiye'yi gururlandırdı ve tur tarihinin ilk kategori-1 tırmanışlı finiş etabını 1. sırada tamamlayıp tarihi bir başarıya imza attı.  Muhteşem bir performans ve azim örneği gösteren Gabrovski bu etabı almasıyla genel sıralamada liderliğe yükselerek Turkuaz mayoyu da kazandı. Konya Torku Şekersporlu Ivailo Gabrovski bu galibiyetle Türkiye adına 2012 Londra Olimpiyatları'nda yarışabilmeyi de garantilemiş oldu.

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun tarihindeki ilk tırmanış etabı olan zorlu mücadelede ipi göğüsleyen Ivailo Gabrovski bu sene Tour de Maroc genel sıralamasında 3. olmuştu ve 5 kez Bulgaristan şampiyonu olarak rekor kırmıştı. SPOR SERVİSİ 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.