Şekerspor’a Göztepe şoku: 0-1

Şekerspor’a Göztepe şoku: 0-1

TFF 2. Lig 2. Grupta mücadele eden Konya Şekerspor, zirve yarışında ağır bir yara aldı. Lider Akhisar deplasmanından bir puanla dönen ve geçtiğimiz haftayı maç yapmadan kapatan yeşil-beyazlılar, den kendi saha ve seyircisi önünde Göztepeyi konuk etti.

Play-Off içen soluksuz bir yarış içerisinde olduğu rakibi Göztepe’yi mağlup etmenin hesaplarını yapan temsilcimiz şok bir yenilgi aldı. İlk yarıyı 0-0 kapatan yeşil-beyazlılar, güçlü rakibi Göztepe’ye ikinci yarıda yediği golle 1-0 mağlup olan temsilcimiz zirve yarışında önemli bir üç puanı kaybetti.

Yazdan kalma bir günde, final gibi bir maç.  İzmir’den gelen 100 kadar taraftar Göztepe’yi desteklerken, Şekerspor tribünü dolu olmasına karşın sessiz kaldı. Rize bölgesi hakemlerinin yönettiği maçta, Abdullah Kalafatoğlu, en büyük hatayı yok yere Onur’a gösterdiği 2. sarı karttan kırmızı kart göstermekle yaptı. Yükselme grubuna çıkma adına Konya Şekerspor’un 4, Göztepe’nin ise 3 maçı kalmıştı. Bu maçları iyi değerlendiren ilk 2 yükselme grubunda yer alacak. Bu nedenle bir final maçıydı.
Recep Konuk Tesisleri’nde oynanan maça Şekerspor iye başladı. 20. dk. Murat sağdan ortaladı, rakipten dönen topu, Muhammet düzeltip sert vurdu, kaleci sakatlanma pahasına topu kornere yumrukladı. 27. dk. Şekerspor’dan Onur 3. dakikada sarı kart görmüştü, 27 dakikada rakibine sarı kartlık bir harekette bulunmamasına karşın 2. sarı kartı görünce oyun dışı kaldı ve Şekerspor 10 kişi ile maçı sürdürdü.
İkinci yarıyla gol için başlayan temsilcimiz ilk tehlikeli pozisyonu oluşturan taraf oldu. 54. dk. Kadir sağdan ortaladı, kale sahasında Muhammet’in kafası kalecide kaldı. 55. dk. Cafercan ceza alanı içinden sert vurdu, kaleci çıkardı. Göztepe önünde üst üste düzenlediği ataklarla gol arayan temsilcimiz yediği şok golle geriye düştü. 57. dk. Serkan solran yerden ortaladı. Kale sahası içinde Hüseyin’e dokunmak düştü. 0-1. 69. dk. Samet Maviş ceza alanı içinden sert vurdu, Tamer köşeye giden topu kornere yumrukladı. Karşılaşmanın 87. dakikasında Hasan gördüğü kırmızı kartla Göztepe’yi 10 kişi bıraktı. Maçın geri kalan bölümlerinde gol yollarında etkili olamayan temsilcimiz maçı 1-0 kaybederek öneli bir üç puanı rakibine hediye etmiş oldu.

STAT: Recep Konuk
HAKEMLER: Abdullah Kalafatoğlu xx, Fethi Kayış xx, Mehmet Coşkun xx
KONYA ŞEKERSPOR: Ziya x, Kadir xx, Gökhan x, Onur xx, Evren x (Serkan dk. 63 x), Samet x (İshak dk. 63 x), Anıl xx, Samed x, Muhammet xx, Cafercan xx (Şinasi dk. 77 ?), Murat xx
GÖZTEPE: Tamer xx, Ferhat xx, Evren xx, Recep xx, Rıdvan xx, Ali xx (Hasan dk. 74 ?), Burak xx, Serkan xx (Ahmet dk. 90 ?), Mehmet Akif xx, Hüseyin xxx (Mert dk. 74 ?), Bulut xx
GOL: Hüseyin (dk. 57)
KIRMIZI KARTLAR: Onur (dk. 27) (Konya Şekerspor), Hasan (dk. 87) (Göztepe)
SARI KARTLAR: Evren, Ferhat, Hüseyin Tamer (Göztepe), Anıl, Serkan (Konya Şekerspor)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.