Şekerspor Turgutlu sınavında

Şekerspor Turgutlu sınavında

TFF 2. Lig 2. Klasman Grubu’nda mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekerspor, ligin 15. haftasında bugün Turgutluspor’u konuk edecek.

Recep Konuk Tesisleri’nde oynanacak olan zorlu karşılaşma saat 15.00’da başlayacak. Karşılaşmayı Kayseri Bölgesi hakemlerinden Ömer Faruk Ocak yönetecek. Ocak’ın yardımcılığını İlyas Emektar ve Mehmet Ekmekyermez yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Ömer Murat Ülger.
Geçtiğimiz hafta sonu İstanbulspor ile deplasmanda oynadığı maçtan bir puanla dönenen yeşil-beyazlılar, Turgutluspor’u yenerek sonrasında kalan 3 hafta için önemli bir avantajı yakalamak istiyor. Lig’in zirvesi için mücadele eden iki takımın karşılaşması şampiyon takımın kaderini belirleyecek nitelikte. Şekerspor kendi evinde kazandığı takdirde son 3 haftaya puan farkı ve moralle birlikte girecek. Turgutluspor kazandığı takdirde ise puan farkını ikiye indirecek ve şampiyonluk şansını devam ettirecek.
Şampiyonluk yolunda mutlak bir galibiyet daha almanın hesapları yapan yeşil-beyazlılarda, iki eksik bulunuyor. Haftalardır sarı kart sınırında bulunan futbolculardan Onur Akbay ve Kadir Demirel, İstanbulspor maçında gördükleri sarı kartlarla cezalı durumla düştü. Ayrıca yeşil-beyazlılarda, Cafercan Aksu, Murat Gürbüz Erol, Serkan Silan ve Turgay Koyuncu sarı kart sınırında olan diğer isimler. Bu futbolcular Turgutlu maçında kart gördükleri takdirde 16. haftada Fethiyespor deplasmanında oynanacak maçta forma şansı bulamayacak.
Ayrıca yeşil-beyazlılar normal sezonun bitimine dört hafta kala birbirinden zorla maçlara çıkacak. Final niteliği taşıyan zorlu periyotta yeşil-beyazlılar, öncelikle yarın Turgutluspor’u konuk edecek. Manisa temsilcisi önünde mutlak galibiyet hesapları yapan yeşil-beyazlılar, zorlu haftanın ardından iyi bir çıkış yakalayan Fethiyespor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Lig’in 17. haftasını maç yapmadan kapatacak olan yeşil-beyazlılar ligin son haftasında kendi saha ve seyircisi önünde Alanyaspor’u konuk edecek. Temsilcimiz Şekerspor’u birer maç eksiği ile takip eden Turgutlu ve Eyüpspor, son haftalarda dört karşılaşma oynarken temsilcimiz ise üç maç yapacak. Temsilcimiz, bugün oynanacak ve final niteliği taşıyan Şekerspor-Turgutlu maçından galibiyetle ayrıldığı takdirde büyük bir avantaj yakalamış olacak.
Konya Şekerspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak, bugün oynayacakları Turgutluspor maçından mutlak galibiyetle ayrılmak istediklerini söyledi. Lig’in kalan haftaları için iyi bir avantajı ellerinde bulundurduklarını ifade eden Altıparmak; “Kalan son üç haftada bu avantajımızı kaybetmemek için mücadele edeceğiz. Avantajımızı lig sonuna kadar sürdürmemiz için mutlak galibiyetle ayrılmamız gereken birbirinden zorlu üç maç daha yapacağız. Öncelikle bugün oynayacağımız Turgutlu maçından galibiyetle ayrılmamız gerekiyor. İyi futbol oynayan ve iyi mücadele eden bir takımız. Bunu lig sonuna kadar devam ettirmekle birlikte iyi futbolumuza skor üstünlüğünü de eklemek istiyoruz. Bunu başaracak gücümüz var ve hedefimiz olan Bank Asya Lig’i için engelleri bir bir aşacağımıza inanıyoruz. Bugün Turgutlu’yu yenerek, Lig’in sonunda Play-Off hedefine ulaşmamız açısından önemli bir engeli aşmış olacağız. Bunun için elimizden gelen mücadele örneğinin en iyisini sahaya yansıtacağız. Benim futbolcularıma bu konuda olan inancım sonsuz” diye konuştu. Taraftarlarının kendilerine vereceği desteğin çok önemli olduğunun altını çizen Altıparmak, bugün oynanacak olan Turgutlu maçında tüm taraftarları yanlarında görmek istediklerini belirterek tüm Konyalı futbol severleri zorlu maça davet etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.