Şekerspor Sarıyer virajında

Şekerspor Sarıyer virajında

TFF 2. Lig 2. Grupta mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekerspor, bugün kendi saha ve seyircisi önünde Sarıyer ile karşı karşıya geliyor.

Recep Konuk Tesisleri’nde oynanacak olan karşılaşma saat 13.30’da başlayacak. Ayı puana sahip iki ekibin zorlu mücadelesini Kayseri bölgesi hakemlerinden Onur Salık yönetecek. Salık’ın yardımcılığını Selahattin Abacı ve İlyas Emektar yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Cenk Özgümüş. Hafta içi deplasmanda oynadığı maçtan bir puan dönen temsilcimiz kendi saha ve seyircisi önünde oynayacağı zorla karşılaşmadan galibiyetle ayrılarak evindeki çıkışını devam ettirmek istiyor.

Zorlu hafta öncesinde 2 puana Eyüp deplasmanında bırakan temsilcimiz zirve yarışına devam ediyor. Turgutlu’nun haftayı maç yapmadan kapatması ile aradaki puan farkını 2’ye indiren temsilcimiz, 16. hafta mücadelesinde karşı karşıya geleceği Sarıyer ile birlikte 20 puana sahip ve averajla bir sıra üstte bulunuyor. Şekerspor’da, Eyüpspor maçında kırmızı kart gören Gökhan, Sarıyer karşısında forma giyemeyecek. Hafif sakatlığı bulunan Turgay’ın ise düzelmeye başladığı ve görev verilmesi halinde bu maçta oynayabileceği açıklandı.
Konya Şekerspor sahasında oynadığı maçlarda ise başarılı bir görüntü ortaya koyuyor. Evinde 7 maç oynayan yeşil beyazlı ekip bu karşılaşmaların 4’ünden galibiyetle 2’sinden beraberlikle ayrılırken tek maçta ise sahadan puansız ayrıldı. Dış saha puan sıralamasında 6. basamakta bulunan Şekerspor iç saha puan sıralamasında ise aksine başarılı bir grafik çiziyor. Yeşil-beyazlı ev sahibi olarak çıktığı maçlarda rakip kalelere 13 gol atmış. Kendi kalesinde ise sadece 5 gol görmüş. İç saha sıralamasında 8 gol averajı bulunan Şekerspor 3. sırada yer alıyor.
Konya Şekerspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak, ligin üst sıralarında yollarına devam etmek için bugün Sarıyer’i mağlup ederek emin bir adım daha atmaları gerektiğini söyledi. Haftalardır ortaya koydukları kaliteli futbolla birlikte kendi sahalarında yakaladıkları kazanma alışkanlığını Sarıyer önünde de devam ettirmek istediklerini ifade eden Altıparmak; “Taraftarlarımızın önünde alacağımız galibiyetle hem büyük bir moral bulmak, hemde tüm sevenlerimize ve camiamıza iyi bir bayram hediyesi vermek istiyoruz. Her iki ekibinde ligdeki puanı aynı ve averajla bir üst sırada yer alıyoruz. Bu açıdan bakıldığında her iki ekip içinde kolay bir maç olmayacak. Ancak biz evimizde oynamanın getirdiği avantajı iyi kullanarak üç puan almaktan başka bir şey düşünmüyoruz. Bunu başaracak gücümüz var ve sahada elimizden gelen mücadele örneğinin en iyisini ortaya koyacağız. Benim bu konuda futbolcularıma olan güvenim tam” diye konuştu.
Konya Şekerspor Kulüp Başkanı Yavuz Erence ise, kendi sahalarında mutlaka kazanmaları gereken önemli bir maça çıkacaklarını söyledi. Sarıyer’in ligin tecrübeli ve köklü takımlarından biri olduğunu ifade eden Erence; “Tecrübeli ekip ile Şekerspor’un puanları aynı durumda ve averajla biz bir üst sırada bulunuyoruz. Bizde kaliteli bir ekibiz ve ligde ses getirdiğimizi düşünüyoruz. Özelikle son haftalarda yakaladığımız çıkışla büyük moral bulduk ve zirve yolunda emin adımlar atıyoruz. Bugün de üç puanı alacağımıza inancımız sonsuz ve teknik heyetimiz ile futbolcularımıza güveniyoruz” dedi.
Konya Şekerspor camiasının ve taraftarlarının kendilerine zorlu maçta destek vermeleri konusunda çağrıda bulunan Erence; “Taraftarlarımızın bize vereceği destek ile evimizde kazanmaya devam edeceğimize inanıyorum. Bunun için tüm sevenlerimizi bugün Sarıyer önünde vereceğimiz zorlu sınava davet ediyorum. Onların desteği ile üç puanı hanemize yazdıracağımıza olan inancım sonsuz” diye konutu.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.