Şekerspor İstanbul sınavında

Şekerspor İstanbul sınavında

TFF 2. Lig 2. Grupta mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekerspor, Ziraat Türkiye Kupası D Grubu maçlarının ikincisinde bugün İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile deplasmanda karşı karşıya geliyor.

İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak olan karşılaşma saat 13.30’da başlayacak. Grup’ta lider durumda bulunan temsilcimizin İstanbul önünde vereceği zorlu sınavda İzmir bölgesi hakemlerinden Hüseyin Sabancı görev yapacak. Sabancı’nın yardımcılığını Gökhan Memişoğlu ve Birol Güldane yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Ozan Soykan.

Aralık ayının son haftasında grup maçlarının ilkinde kendi saha ve seyircisi önünde Kasımpaşa’yı ağırlayan ve zorlu rakibini 2-1’le geçerek ilk maçlar sonunda liderliğe yükselen temsilcimiz, İstanbul deplasmanında alacağı puan yada puanlarla yoluna devam etmenin hesaplarını yapıyor. 5 takımdan oluşan D Grubu’nda ise ilk haftayı bay geçen İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un ise henüz puanı bulunmuyor.
Zorlu maç öncesinde önemli bir eksiği bulunmayan yeşil-beyazlılarda parmağı çıkan Ziya’nın durumu maç saatinde belli olacak. Ayrıca yeni transferler Erman Özcan, Abdulah Apak ve Bahadır Sekizkardeş’in lisans işlemleri tamamlandı. Tecrübeli futbolcular teknik heyetin görev vermesi halinde İstanbul Büyükşehir maçında forma şansı bulacak. Yeşil-beyazlılar kupa sınavının ardından Konya’ya dönerek ikinci yarı çalışmalarına burada devam edecek.
Bir diğer taraftan da teknik adam Mehmet Altıparmak’ın verdiği rapora göre takımdaki eksikleri ara transfer döneminde gidermek isteyen temsilcimiz, iki forvet ve bir stoper ile sözleşme imzalayarak 3 nokta isimi takıma kazandırmış oldu. Temsilcimiz Bank Asya 1. Lig takımlarından Çaykur Rizespor’da forma giyen stoper Bahadır Sekizkardeş, Bucaspor’dan forvet Erman Özcan ve Kardemir Demir Çelik Karabükspor’dan forvet Abdullah Apak’ı renklerine bağladı. Ayrıca Konyaspor’un başarılı kaptanlarından Ömer Gündostu’nun isminin de Şekersporla anıldığı gelen haberler arasında.
Konya Şekerspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak, bugün Türkiye Kupası’nda İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile önemli bir maça çıkacaklarını söyledi. İstanbul deplasmanında da istedikleri sonucu alarak yollarına moralli devam etmek istediklerini ifade eden Altıparmak; “Bu sene ilk kez katıldığımız kupada gidebildiğimiz yere kadar gidip Şekerspor adına iyi bir tecrübe kazanmak istiyoruz. Bunun için elimizden gelen mücadele örneğinin en iyisini sahaya yansıtacağız. Ayrıca kısa süren kamp çalışmalarının olumlu geçtiğini düşünüyorum. Üç önemli transferle eksik mevkilerimizi giderdik ve tecrübeli futbolcularımızın takıma uyum sorununu kısa sürede çözdüğümüzü düşünüyorum. Kupa’da oynayacağımız İstanbul maçında takımın son durumunu görme imkanımız olacak. İyi bir ekibiz ve kazanmak için mücadele edeceğiz” diye konuştu.
Konya Şekerspor Kulüp Başkanı Yavuz Erence ise Kasımpaşa önünde aldıkları galibiyetle iyi bir ekip olduklarını gösterdiklerini söyledi. İstanbul maçında da istedikleri performansı ortaya koyarak evlerine en iyi sonuçla dönmek için mücadele edeceklerini ifade eden Erence; “Yeni transferlerle çok daha iyi bir ekip olma yolunda emin adımlar attık. Lig’in ilk yarısında gol yollarında yaşadığımız sıkıntıyı çözdüğümüzü düşünüyorum. Bugün oynayacağımız İstanbul maçında yeni transferleri de görme imkanımız olacak. İnşallah kupada yolumuza kayıpsız devam ederiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.