Şekerspor havlu attı

Şekerspor havlu attı

2. Klasman Grubu’nda haftalardır liderliğini sürdüren Şekerspor son maçta Play-Off’a havlu attı. Alanyaspor ile evinde 0-0 berabere kalan yeşil-beyazlılar, ligi 58 puanla ikinci sırada tamamladı

TFF 2. Lig 2. Klasman Grubu’nda mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekerspor, ligin 18. ve son haftasında dün Alanyaspor’u konuk etti. Ligden düşmemenin hesaplarını yapan Alanyaspor karşısında istediği futbolu bir türlü ortaya koyamayan yeşil-beyazlılar, maçtan golsüz eşitlikle ayrıldı. Aldığı beraberlikle puanını 58’e çıkartan yeşil-beyazlılar, Eyüpspor’un Fethiyespor’u 1-0 mağlup etmesi ile ligi ikinci sırada tamamladı. Puanını 59’a çıkartan Eyüpspor ise Adını Play-Off’a yazdıran taraf oldu.

Maçın bitiş düdüğü ile birlikte Alanyaspor’da ligde kalmanın sevinci yaşanırken Şekerspor cephesinde ise hüzün ve gerginlik hakimdi. Karşılaşmaya iyi başlayan ancak, maçın son bölümlerinde kritik noktalarda çaldığı düdüklerle dikkat çeken ve gösterdiği 4 dakikalık uzatma bölümünü tamamlamadan bitiş düdüğünü çalan Tolga Özkalfa’ya ise Şekerspor camiasından tepkiler vardı. Özkalfa maçın ilk yarısında Abdullah ikinci yarısında Eman’ın attığı birer golü de faul gerekçesi ile iptal etti. Ayrıca Alanyaspor’un ligde kalma sevinci esnasında Şekersporlu futbolcular ile Alanya arasında kısa bir gerginlik yaşandı. Yaşanan gerginlik protokole de sıçradı. Olaylar güvenlik görevlileri tarafından kontrol altına alındı.

Recep Konuk Tesisleri’nde oynanan karşılaşma bir orta alan mücadelesine sahne oldu. Sıcak havanın da etkisi ile oldkça vasat bir görüntü ortaya koyan taraflar gol yollarında etkili olamadı. Maçın 11. dakikasında Cafercan’ın ara pası ile topla buluşan Samet Maviş, ceza alanına girmeden sert bir vuruş yaptı kaleciden seken top üst direkten oyun alanına geri döndü. 37. dakikada orta alandan aldığı topla Şekerspor kalesine yaklaşan Mehmet Balban, sert bir vuruş çıkardı ancak köşeye giden topu Gürsel çıkarmayı başardı. Maçın ilk yarısı bu skorla sona erdi.

Maçın ikinci yarısında ise Alanyaspor alacağı bir puanla ligde kalmanın bilinci ile katı bir defans anlayışı sergiledi. Şekerspor ise son bölümler yaklaşırken panik havası içerisinde mücadele eti. Eyüpspor maçından gelen gol haberi ile maçın son on dakikasına sıkıntılı giren yeşil-beyazlılar, Alanyaspor defansını geçmeyi başaramadı. Maçın son dakikalarında ise büyük bir stres altına giren yeşil-beyazlılar, sahadan golsüz beraberlikle ayrıldı. Alınan bu sonuçla Play-Off’lar da mücadele etme hakkını kaybeden temsilcimiz, umutlarını önümüzdeki seneye bıraktı.

 

STAT: Recep Konuk

HAKEMLER: Tolga Özkalfa xx, Erdinç Kırıcı xx, Sezgin Çınar xx

KONYA ŞEKERSPOR: Gürsel xx, Kadir xx, Turgay xx, Onur xx, Serkan xx, İshak Çakmak x (Dk. 75 Ömer Ali x), Samed xx (Dk. 62 Muhammet xx), Murat xx, Erman xx, Cafercan xx, Abdullah x

ALANYASPOR: Yakup xx, Mustafa xx, Ramazan xx, Fuat xx, İlyas xx, Mehmet xx, Mahir x (Dk. 82 Selim xx), Cihan xx (Dk. 90 Cengiz x), İshak Özbey xx, Mutlu xx, Fatih xx (Dk. 78 Dündar x)

SARI KARTLAR: Dk. 6 Ramazan, Dk. 7 Mehmet, Dk. 77 Mahir, Dk. 90 Fuat, Dk. 90 3 İshak Özbey (Alanyaspor) Dk. 90 3 Abdullah (Konya Şekerspor)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.