Şekerspor güç depoluyor

Şekerspor güç depoluyor

İlk etap çalışmalarını Çumra’da sürdüren Konya Şekerspor’da hazırlıklar çift idmanla devam ediyor. Yoğun tempoda geçen antrenmanlarda oyuncuların hırslı ve istekli olmaları teknik heyeti memnun ediyor

TFF 2. Lig Kırmızı grupta mücadele edecek Konya Şekerspor yeni sezon ilk etap çalışmalarını sürdürdüğü Çumra’da son haftaya giriyor. Yeşil-beyazlı ekip Cuma günü Çumra kampını noktalayacak. Kadrosuna son olarak Zafer Biryol gibi bir yıldızı katan yeşil beyazlı Adana Demirspor’dan da Süleyman Varlı’yı kadrosuna katarak transferi de noktaladı.  Yaklaşık 15 gündür Çumra’da olan yeşil beyazlı ekip ay sonunda kampı noktalayacak. Yoğun bir tempoda geçen kampta deyim yerindeyse oyuncuların pestili çıkıyor. Ancak bu tempoya rağmen oyuncuların hallerinden memnun olması teknik heyeti sevindiriyor. Denemeye tabi tutulan oyuncularda Şekerspor forması giymek için kıran kırana bir mücadele içerisinde. Günde çift idman yapan yeşil beyazlı ekip ay sonunda ilk etap çalışmalarını noktalayarak 2 gün izin yapacak.    

Şekerspor ikinci etap kamp çalışmalarına ise 2 Ağustosta başlayacak. Yeşil-beyazlı ekip bu çalışmalarını Kızılcahamam Patalya Otel’de sürdürecek.
Zafer Biryol ile anlaşma sağlanmasının ardından transferi kapattıklarını ifade eden Şekerspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak, Zafer Biryol’un kadroya dahil olmasının memnuniyet verici bir gelişme olduğunu söyledi.  “Takım iskeletimizi bozmamıştık. Birkaç mevki için transfer yapmıştık. Son olarak forvet hattını güçlendirdik. Zafer’in aramıza katılması çok iyi oldu. Futbol tecrübesi ile genç arkadaşlarımıza örnek olacağını düşünüyorum.  Onunda takıma vereceği güçle hedefimiz olan Bank Asya 1. Ligine ulaşacağımızı düşünüyorum. Yaptığımız bütün transferler tabiri caiz ise nokta transferler. İskelet kadromuzu koruduğumuz için çok fazla transfer yapmadık. Denemeye tabi tuttuğumuz oyuncular ilgili kararımı da kamp sonunda açıklayacağım.” dedi. 
İyi bir kamp dönemi geçirdiklerini ve çalışmaların uyum içinde geçtiğini söyleyen Konya Şekerspor’un genç yıldızı Ömer Ali Şahiner ise, “ Çumra’da iyi bir ortam yakaladık. Aramıza yeni katılan ağabeylerimiz ve arkadaşlarımızla birlikte daha iyi bir ekip olduğumuzu düşünüyorum. Milli takımlarda olduğum için ilk etap çalışmalarına biraz geç katıldım. Kampa katıldığım zamanlarda biraz yorgundum. Ancak o yorgunluğu üzerimden attım. Yeni sezonda Şekerspor’un başarısı için ter dökmeye devam edeceğim. İnşallah bu büyük camiayı layık olduğu yere taşırız” dedi.
Zafer Biryol hakkında da konuşan başarılı oyuncu Ömer Ali Şahiner, “ Zafer ağabey kendisini kanıtlamış bir golcü. Turkcell Süper Lig tecrübesi  olan bir oyuncu  ondan öğreneceğimiz çok şey var diye düşünüyorum.  Onun katılması ile birlikte daha da güçlendiğimizi düşünüyorum. Camiamız için hayırlı olsun” diye konuştu.  Zorlu bir gruba düştüklerini ifade eden genç oyuncu, “ ligin iki gruba ayrılması iyi oldu diye düşünüyorum. Önceki zamanlarda futbolcular parça parça hedef koyuyordu. Öyle olmasa bile yükselme grubu ve klasman grubu maçlarında ayrı bir konsantre oluyorlardı. Ancak şimdi lig uzun bir maraton gibi iki takım ayrılacak diğerleri aynı grupta mücadeleye devam edecek durumu yok. Sezon sonuna kadar aynı grupta aynı ekiplerle karşılaşacağız. Hedefimiz grubu şampiyon olarak tamamlamak ve doğrudan Bank Asya’ya çıkmak” dedi.
KULÜPLERE TFF’DEN  MALİ DESTEK
Toplantıda açılış konuşması yapan Mahmut Özgener, büyük çabalar sonucunda geçtiğimiz yıl kabul edilen yeni TFF statüsü sayesinde Türkiye'de profesyonel liglerde mücadele eden tüm kulüplere, genel kurulda temsil edilebilme imkanı doğduğunu ve bunun Türk futbolu için çok önemli olduğunu kaydetti.
''Futbol hem dünyada hem de Türkiye'de tektir. Biz hepimiz biriz. Futbolun geleceğine hep beraber karar vermek için bugün bir araya geldik. Sizlerin yaşayacağı mali külfeti azaltmak için tüm imkanlarımızı seferber ederek TFF 2. ve 3. Lig kulüplerine toplam tutarı 5 milyon liraya ulaşacak yol yardımı yapmaya karar verdik. TFF içinde oluşturulan profesyonel ekibe siz de küçük bir komisyon kurarak destek verirseniz, kilometre bazlı olacak bu yardımın nasıl ve hangi şatlarda yapılacağını ortak bir karara bağlayalım.''
Özgener, TFF 2. ve 3. Lig kulüplerinin, Spor Toto Teşkilatı'ndan elde ettikleri gelirde yaşanan düşüşlerin farkında olduklarını da belirterek, ''TFF olarak bizim de Spor Toto Teşkilatı gelirlerimizde önemli düşüşler yaşandı. Bu konuyla ilgili olarak Ağustos aynın ilk haftalarında Spor Toto Teşkilat Başkanı ve sizlerin de katılımı ile bir toplantı organize edeceğiz. Yeni sezona önümüzü görerek başlayacağız'' ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.