Şekerspor farkı 6 puana çıkardı

Şekerspor farkı 6 puana çıkardı

TFF 2. Lig 2. Klasman Grubu’nda mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekerspor, ligin 15. haftasında kendi saha ve seyircisi önünde 5-1 mağlup ettiği Turgutluspor maçının sevincini yaşıyor.

6-2’lik Denizli galibiyetinin ardından İstanbulspor deplasmanından 1 puanla dönen yeşil-beyazlılar, Turgutluspor’u Turgay, Erman, Abdullah ve Murat’ın (2) golleri ile 5-1 mağlup etmeyi başardı.

Yeşil-beyazlılar aldığı galibiyetle puanını 56’ya çıkardı ve en yakın takipçisi ile arasındaki farkı 6’ya çıkardı. Turgutlu ise aldığız yenilgi ile 48 puanda kaldı ve 3. sıraya geriledi. Denizli Belediyespor’u 1-0 mağlup eden Eyüpspor ise 50 puanla 2. sıraya yerleşti. Lig’de kalmak için mücadele eden takımlardan Tepecikspor, Sarıyer’i kendi evinde 1-0 mağlup etti ve puanını 38’e çıkartarak son haftalar öncesinde umut buldu. 38 puanda bulunan bir başka takım İstanbulspor ise Alanyaspor ile deplasmanda 4-4 berabere kaldı. Lig’in 15. haftasında alınan sonuçlar ise şöyle: Eyüpspor 1-0 Denizli Belediyespor Alanyaspor 4-4 İstanbulspor Konya Şekerspor 5-1 Turgutluspor Tepecikspor 1-0 Sarıyer.
Öte yandan Lig’in 16. haftası birbirinden zorlu mücadelelere sahne olacak. 6 puan farkla lider durumda bulunan temsilcimiz Konya Şekerspor, Fethiyespor deplasmanında zorlu bir doksana çıkacak. Lig ikincisi Eyüpspor, ligde kalmanın mücadelesini veren İstanbulspor deplasmanına çıkacak. 3. Turgutluspor ise Alanyaspor önünde zorlu bir sınav verecek. Ligde kalmak için mücadele eden Tepecikspor ise ligden düşmesi kesinleşen Denizli Belediyespor ile karşı karşıya gelecek. 16. haftada oynanacak olan maçlar şöyle: Denizli Belediyespor-Tepecikspor
Fethiyespor-Konya Şekerspor Turgutluspor–Alanyaspor İstanbulspor–Eyüpspor.
Ayrıca yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekerspor, Lig’in 16. haftasında oynayacağı Fethiyespor maçının hazırlıklarına bugün yapacağı tek idmanla başlayacak. Zorlu deplasmandan alacağı galibiyetle yakaladığı 6 puanlık avantajı lig sonuna kadar sürdürmek isteyen yeşil-beyazlılarda, sakat futbolcu bulunmuyor. Turgutlu maçında cezalı durumda bulunan ve forma şansı bulamayan Onur Akbay ve Kadir Demirel, cezalarını tamamlamış durumda. Başarılı futbolcular teknik heyetin görev vermesi halinde Fethiye önünde forma şansı bulabilecek. Ayrıca temsilcimizde, zorlu Turgutlu maçında kart gören futbolcu olmadı. Yeşil-beyazlılarda, Cafercan Aksu, Murat Gürbüz Erol, Serkan Silan ve Turgay Koyuncu sarı kart sınırında olan isimler.
Zorlu Turgutluspor maçının ardından bir değerlendirme yapan Konya Şekerspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak, haklı ve güzel bir galibiyet aldıklarını söyledi. İyi bir takım olduklarını her fırsata dile getirdiğinin altını çizen Altıparmak; “Turgutlu önünde güzel bir galibiyet aldık. Bütün futbolcularımı inanmışlıklarından dolayı kutluyorum. İnandık ve kazandık. Böyle bir final maçına çok erken gol yememize rağmen toparladık ve farklı bir galibiyet aldık. Allah’ın izniyle haftaya Fethiyespor maçını da kazanıp matematiksel olarak grup liderliğimizi garantileyeceğiz. Futbol olarak güzel bir gündü. Bizi desteklemeye gelen taraftarımıza çok teşekkür ederiz. Galibiyeti bizi sevenlere armağan ediyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.