Şekerspor dış transfere yöneldi

Şekerspor dış transfere yöneldi

Konya Şekerspor’da transfer çalışmaları devam ediyor. 2010-2011 sezonuna en iyi şekilde girmek isteyen yeşil-beyazlı ekip yeni sezon hazırlıklarını süratli bir şekilde sürdürüyor.

Teknik Direktör Mehmet Altıparmak’ın verdiği rapor doğrultusunda hareket eden Şekerspor yönetimi ekonomik bir transfer politikası izleyerek en iyi transferleri yapma hedefinde

Dış transfer çalışmalarını da sürdüren yeşil-beyazlı ekip Zeytinburnu’nun golcüsü Murat Dilek ile anlaşma sağladı. Geride kalan sezonda Zeytinburnu formasıyla 20 gol atan ve TFF 2.Lig’in golcü oyuncularından birisi olan Murat Dilek’in ilerleyen günlerde sözleşme imzalaması bekleniyor. İç transferde kaleci Gürsel Yaprakçı’dan sonra Turgay Bahadır, Anıl Abanoz ve Onur Akbay ile anlaşma sağlayan Yeşil-beyazlılar dış transferde de kısa sürede imzaları attırmayı düşünüyor. 10-12 Temmuz tarihleri arasında 2010-2011 sezonu hazırlıkları için Çumra’da top başı yapmayı planlayan Konya Şekerspor bu tarihe kadar transferi tamamlamak istiyor.

TFF 2. LİG’E YENİ STATÜ

Türkiye Futbol Federasyonu’nun 2010-2011 sezonunda oynanacak olan 2. Lig statüsünü değiştireceği kaydedildi. Bu sezon 45 takımla oynanan TFF 2. Lig, dört grupta üçer takımın bir alt lige düşmesi ve alt ligden üç takımın bir üst lige yükselmesi nedeniyle toplam 36 takımdan oluşacak. TFF'nin yeni statüsüne göre Doğu-Batı Lig'i gibi bir lig sistemi geleceği ve bu sisteme göre grupların oluşacağı planlanıyor. Doğu ve Batı Lig'lerinde 18'er takım mücadele edecek. Bu iki lig grubunda deplasmanlı olarak oynanacak 34 maç sonucunda her iki grupta ilk sırayı alan iki takım direk olarak Bank Asya Lig'ine yükselecek. Her iki grupta 2-3-4-5. sıraları alan takımlar, toplam 8 takımın mücadele edeceği ve eleminasyon sistemine göre oynanacak Play-Off sistemi ile Bank Asya Lig'ine çıkacak üçüncü takımı belirleyecek.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun yeni statüyü önümüzdeki günlerde açıklaması bekleniyor.

Geçen sezonda gündeme gelen; ancak son anda uygulamaktan vazgeçilen ligde 2010-2011 sezonunda uygulanması muhtemel doğu-batı grupları şöyle oluşacak: 1. Grup: Konya Şekerspor, Göztepe, Sakaryaspor, Pendikspor, Alanyaspor, Hacettepe, Dardanelspor, Kocaelispor, Körfez Belediye, Gebzespor, Bozüyükspor, Eyüpspor, Turgutluspor, Sarıyer, Balıkesirspor, Bandırmaspor, Fethiyespor ve Etimesgut Şekerspor. 2. Grup: Tokatspor, İskenderun Demirçelikspor, Türk Telekom, Çorumspor, Şanlıurfaspor, Trabzon Karadenizspor, Bugsaşspor, A. Sebatspor, Ofspor, Çankırı Belediye, Pursaklarspor, Adana Demirspor, Adıyamanspor, Belediye Vanspor, Tarsus İdmanyurdu, Malatya Belediyespor, Elazığspor ve Mardinspor. Öte yandan 36 takımın 4 ayrı gruba bölünmesi durumunda ise Konya Şekerspor büyük olasılıkla 2. Grup’ta yer alacak. Göztepe, Alanyaspor, Hacettepe, Turgutluspor, Etimesgut Şekerspor ve Fethiyespor ile birlikte Marmara Bölgesi’nden iki takım da temsilcimizin muhtemel rakipleri olacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.