Şekerspor, Denizli virajında

Şekerspor, Denizli virajında

TFF 2. Lig 2. Klasman Grubu’nda Play-Off mücadelesi veren yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekerspor, bugün deplasmanda Denizli Belediyespor ile karşı karşıya geliyor.

Denizli Doğan Seyfi Atlı Stadı’nda oynanacak olan zorlu mücadelenin başlama saati 13.30. Ligin en alt sırasında bulunan Denizli Belediyespor deplasmanından galibiyetle dönmenin hesaplarını yapan Şekerspor’da fıtık ameliyatı olan Murat Gürbüz Erol ve dizinden ameliyat geçirecek olan Samet Gören dışında önemli bir eksik bulunmuyor.

Öte yanan Sarıyer maçında sarı kart gören Muhammet Reis, sarı kart sınırına gelen isimler kervanına katıldı. Muhammet ile birlikte, Serkan Silan, Turgay, Kadir, Cafercan ve sakatlığı devam eden Murat sınırda bulunan diğer futbolcular. Tecrübeli futbolcular Denizli maçında kart görmemeleri konusunda uyarıldı.
Şekerspor, Sarıyer karşısında aldığı 3-0’lık hükmen galibiyetle yeniden iddialı konuma geldi ve büyük moral buldu. Türkiye liglerinin köklü kulüplerinin arısında olan Sarıyer, cezalı durumda olan futbolcusu Mustafa Sert’e forma şansı vermesi nedeni ile bu cezayı aldı. Verilen karara göre 3 puanı hanesine yazdıran yeşil-beyazlılar 35 puan ve averajla ligde 2. sıraya yükseldi. 3 puanı silinen Sarıyer ise 25 puanla 5. sıradaki yerinde kaldı. Ayrıca 2. klasman grubunun ikinci yarısına moralsiz başlayan yeşil-beyazlılar 2. grubun en çok gol atan takımı. Şekerspor, attığı 38 golle bu ünvanını sürdürürken Turgutlu 27, Eyüpspor 24, Alanyaspor ise ligde 25 gol kaydetti. Ayrıca bu durumda yeşil-beyazlılar ligin en az gol yiyen takımı. Kalesinde gördüğü 19 golle bu ünvanını sürdüren Şekerspor’u 21 golle Eyüpspor takip ediyor.
SARIYER’İN CEZASI KESİNLEŞTİ
Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu yaptığı haftalık toplantının ardından Sarıyer’e verdiği cezayı açıkladı. TFF 2. Lig 2. grup takımlarından Sarıyer'i, 7 Şubat'ta oynanan Konya Şekerspor maçında, cezalı futbolcunun adının müsabaka isim listesine yazılması nedeniyle 3-0 hükmen yenik ilan etti. Ayrıca, Sarıyerli yönetici Ali Cemal Doğan'a, bu olaydaki ihmali dolayısıyla 30 gün hak mahrumiyeti verilirken, Sarıyerli futbolcu Mustafa Sert de cezalı olduğu halde müsabaka isim listesinde yer alarak men cezasına uymamaktan, 4 maçla cezalandırıldı. Böylece, Şekerspor geçtiğimiz hafta 2-0 yenildiği maçı 3-0 hükmen kazanarak zirve yarışına devam etti. Kurul ayrıca Altay’a, Karşıyaka maçında taraftarların neden olduğu olaylar nedeniyle bir maç seyircisizi oynama cezası veren kurul, Denizlisporlu futbolcu Burak Akyıldız'ı 3, Sivassporlu futbolcu Mehmet Yıldız'ı da 2 maç ile cezalandırdı.
Konya Şekerspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak, bugün Denizli Belediyespor ile zorlu bir mücadeleye çıkacaklarını söyledi. Tepecik maçında sergiledikleri iyi futbolu Sarıyer önünde sahaya yansıtamadıklarını ifade eden Altıparmak; “Öncelikle takım olarak istikrarlı olmalıyız. İçeride ve dışarıda iyi bir seri yakalayarak hedefimize ulaşmamız gerekiyor. Rakiplerimizin hepsinin puan kaybettiği ve motivesinin bozulduğu bir haftada bizim aradan sıyrılmamız gerekiyor. İç dış fark etmeden bütün maçlarımızı kazanmalıyız. Ne kadar iyi takım olursak olalım mücadele etmeden maç kazanamayız. Ligin başından beri söylediğimizin arkasındayız. Biz iyi bir takımız ve Allah’ın izni ile hedefimize ulaşmak için bundan sonra daha iyi mücadele edeceğiz. Sarıyer önünde Aldığımız üç puan bizim için sürpriz oldu. Ancak çok iyi futbol oynayıpta kazamadığımız maçlar oldu. Bu göz önüne alındığında Sarıyer maçındaki kötü sonuçtan sonra verilen karar bize doping etkisi yaptı. Bu moral ve motive ile Denizli Belediyespor maçını kazanarak evimize dönmek istiyoruz” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.