Şekerspor Akhisar’dan 1 puanla döndü

Şekerspor Akhisar’dan 1 puanla döndü

TFF 2.Lig 2. grupta mücadele eden Konya Şekerspor, ligin 17. haftasında Manisa deplasmanında lider Akhisar Belediye Gençlikspora konuk oldu.

Kurban bayramının 3. gününde geçtiğimiz hafta sonu oynanan karşılaşma 1-1 sona erdi. Akhisar Şehir Stadı’nda oynanan karşılaşmaya temsilcimiz Şekerspor kontrollü bir başlangıç yapmasına rağmen 16. dakikada Doğan’ın golüne engel olamayarak 1-0 mağlup duruma düştü.

Karşılaşmanın ikinci yarısında ise kendini toparlayan ve alışıla gelmiş atak futbolunu ortaya koyan Şekerspor 66. dakikada Cafercan ile skora dengeyi getirdi. 1-1’lik skordan sonra tarafların çabaları üstünlüğü sağlamaya yetmedi ve temsilcimiz sahadan bir puanla ayrıldı.
Ligin ikinci yarısında iyi bir çıkış yakalayan temsilcimiz Şekerspor, zorlu deplasmandan getirdiği bir puanla moral bulurken sevenlerine de bayram hediyesi vermiş oldu. Yeşil-beyazlılar aldığı bu skorla puanını 24’e çıkardı ve averajla 33 puanla lider durumda bulunan Akhisar’ın arkasından 2. sıraya yerleşti.
Öte yandan zirve için mücadele eden ekiplerden Göztepe, Sarıyer’i deplasmanda 2-1 mağlup ederek puanını 24’e çıkardı ve Şekerspor’un hemen ardından 3. sıraya yerleşti. 24 puanlı bir başka takım Alanyaspor ise kendi saha ve seyircisi önünde Fethiyespor ile 2-2 berabere kalarak zirve yarışında önemli bir iki puanı kaybetmiş oldu.
Zorlu Manisa deplasmanından puanla dönmeyi başaran ve çıkışını devam ettiren temsilcimiz Şekerspor, ligin 18. haftasını maç yapmadan kapatacak. Zirve yarışında üst sıralardan kopmamanın hesaplarını yapan temsilcimiz, maç yapmayacağı haftada zorlu rakiplerinin puan kaybetmelerini bekleyecek. Kendisini averajla bir sıra geriden takip eden Göztepe hafta sonu lider Akhisar Belediye’yi ağırlayacak ve evinde önemli bir sınav verecek. Aynı puanda bulunan Alanyaspor ise zirve için hesaplar yapan ancak son haftalarda düşüşe geçen Turgutluspor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.
ALTIPARMAK: ALİBİYETİMİZ ENGELLENDİ
Konya Şekerspor’un teknik direktörü Mehmet Altıparmak, Akhisar Belediyespor maçının hakemi Ali Terzioğlu’na tepki gösterdi. Altıparmak, yaptığı açıklamada, 90 dakika tek kale oynadıkları karşılaşmadan galibiyetle ayrılamamalarının tek sorumlusunun maçın hakemi Ali Terzioğlu olduğunu savundu. Ligin zirvesindeki iki takımın maçını yanlı kararlarıyla hakem Terzioğlu’nun katlettiğini ileri süren Altıparmak,  20 yıllık futbol, 6 yıllık antrenörlük hayatımda böyle bir hakem görmedim. Galibiyetimiz maçın hakemi tarafından engellendi. Penaltımızı çalmadı, golümüzü vermedi, maçın genelinde takdir haklarını rakipten yana kullandı. Galip gelmememiz için elinden gelen her şeyi yaptı” dedi.
Antrenör Altıparmak, 90. dakikada Cafercan’ın kaydettiği nizami golü vermeyen hakemin bu kararına rakip takımın bile şaşırdığını anlatarak, şunları kaydetti: Hakemin yönetimi Şekerspor camiası olarak bizi derinden üzmüştür. Bu maçta galibiyetimizi engelleyen baş faktör hakem olmuştur. Sahada 90 dakika boyunca büyük bir özveriyle mücadele eden oyuncularımın emeğine üzülüyorum. Bu emeğin karşılığı bu olmamalıydı. İnşallah benzer hatalar önümüzdeki haftalarda tekrarlanmaz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.