Şekerspor 3. sıraya yükseldi

Şekerspor 3. sıraya yükseldi

TFF 2. Lig 2. Klasman Gurubunda mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekerspor, İstanbul deplasmanında aldığı 3-0’lık tepecik galibiyeti ile moral buldu.

Türkiye kupası maçlarında ki iyi performansının ardından ligin ikinci yarısına Eyüpspor Yenilgisi ile başlayan yeşil-beyazlılar aldığı galibiyetle zirve yarışında var olduğunu gösterdi. Yeşil-beyazlılar Tepecik galibiyeti ile puanını 32’ye çıkartırken sıralamada bir basamak yükseldi ve 3.’lüğe yerleşti.

Büyük bir çekişmeye sahne olan zirve yarışında iki ekip kaybederken Şekersporla birlikte Eyüpspor’da kazanmaya devam etti. 36 puanla ligde lider durumda bulunan Turgutluspor ligde 7. sırada bulunan Denizlispor’a 2-0 kaybetti ve zirve yarışında yara aldı. Zirveyi yakından ilgilendiren maçta ise Eyüpspor, Alanyaspor’u 3-0 mağlup ederek 35 puanla ikinci sıraya yerleşti. Lig’in 22. haftasında alınan sonuçlar ve 23. haftasında oynanacak maçların programı ise şöyle: . 23. Hafta maçları:

Tepecik önünde baştan sona üstün bir performans ortaya koyan yeşil-beyazlılar Bahadır, Muhammet ve Cafercan’ın golleri ile farklı bir skorla galip gelmesini bildi. Ara transfer döneminde kadroya dahil edilen Bahadır, Abdullah ve Erman zorlu Tepecik maçında forma giydi. Futbolular ortaya koyduğu performansla beğeni topladı. Öte yandan Tepecik maçının oynanacağı sahanın son anda değişmesi Şekerspor’u zorlayan tek faktör oldu.

Daha önce Bahçelievler İl Özel İdare Stadı’nda oynanacağı açıklanan karşılaşma Tepecik’in girişimleri ile İstanbulspor’un sahasına alındı. Yeşil-beyazlılar, zemin ve hava artlarının ağır olduğu statta oynanan zorlu maçtan her hangi bir sakatlık olmadan döndüğü için sevinç yaşıyor

Ayrıca maçın bir pozisyonunda rakibinin tekmesine kafasını uzatan başarılı futbolcu Onur’un kaşı açıldı hastaneye kaldırıldı. Kaşına 9 dikiş atılan ve hastanede müşade altında tutulan Onur, bir günlük gecikmenin ardından Konya’ya dönüyor. Sağlık durumu iyiye giden başarılı futbolcu yarından itibaren çalışmalarına başlayabilecek.

Bir haftalık İstanbul kampı süresinde temsilcimiz Şekerspor’u tek üzen nokta başarılı futbolcu Murat’ın sakatlığı oldu. Tepecik maçının çalışmalarını Beşiktaş Ümraniye Tesisleri’nde yaptığı süre içinde karın ve kasık bölgesi arasında ağrı hisseden Murat’a sadece sporcularda görülen Pupis teşhisi konuldu. Uzun bir süre tedavi gerektiren hastalık nedeni ile Tepecik maçında forma giyemeyen Murat’ın tedavisi devam ediyor. Murat büyük ihtimale hafta sonu oynanacak Sarıyer maçında da yerini alamayacak.

Konya Şekerspor Kulüp Başkanı Yavuz Erence, Tepecik önünde haklı bir galibiyet aldıklarını söyledi. Ligin ikinci yarısına iyi bir başlangıç yapamadıklarını ifade eden Erence; “İyi futbol oynuyorduk ancak bu futbolu skora yansıtmada sıkıntılarımızı vardı. Tepecik maçında aldığımız galibiyet ve ortaya koyduğumuz üst düzey mücadele ile bu sorunumuzu çözdüğümüzü düşünüyorum. Tepecik önünde ağır bir zeminde çok iyi bir mücadele örneği ortaya koyduk ve bunun neticesinde üç golle üç puanı aldık. Golü erken bulmamız ise iyi futbola katkı sağladı. Bu maç Şekerspor içen bir çıkış maçı olacaktır. Konyalılar’a iyi futbol izlettirmeye ve galibiyetler armağan etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

 

2. KLASMAN GRUBU 22. HAFTA PUAN DURUMU

S Takımlar O   G   B   M   A   Y  P

1.Turgutluspor 22  10   6   6  26  19 36

2.Eyüpspor 22  10   5   7  24  21 35

3.Konya Şekerspor 22   7  11   4  35  19 32

4.Alanyaspor 21   8   6   7  24  29 30

5.Sarıyer 22   6   7   9  24  31 25

6.Tepecikspor 22   6   4  12  28  37 22

7.Denizli Belediye 22   5   6  11  27  39 21

8.Fethiyespor 22   5   6  11  20  34 21

9.İstanbulspor 21   5   5  11  25  34 20

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.