Şekerli pedallar Sivas’ta ikinci oldu

Şekerli pedallar Sivas’ta ikinci oldu

Sivas’ta merhum Muhsin Yazıcıoğlu anısına düzenlenen “2. Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Bisiklet Turu” sona erdi.

Sivas Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sivas Belediyesi ve Türkiye Bisiklet Federasyonu işbirliğiyle Sivas Valiliği, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Uluslararası Bisiklet Birliği, Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve 4 gün devam eden bisiklet turu ödül töreniyle sona erdi.

Buruciye Medresesi önünde düzenlenen ödül töreninde konuşan Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, bu faaliyetin Sivas ve Türkiye açısından önem taşıdığını belirtti. Bisiklet turuna birçok ülkenin katıldığını ifade eden Ürgüp, katılan bütün ülke temsilcilerine ve organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.
Türkiye Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı Abdurrahman Açıkalın ise federasyon olarak Sivas’ta böylesine güzel bir organizasyon düzenlemesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Daha sonra turda dereceye giren sporculara ve katılan ülkelere ödüllerini Ürgüp, Açıkalın, Gençlik ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç, belediye başkan yardımcıları ve diğer katılımcılar verdi. Törende ayrıca organizasyona katılan ülke temsilcilerine ve organizasyon komitesine plaket verildi. Bisiklet Turu’na Türkiye’nin yanı sıra Azerbaycan, Romanya, Ukrayna, Bulgaristan, Suriye ve Sırbistan’dan 86 sporcunun katıldığı, dereceye giren sporculara toplam 10 bin dolar para ödülü ve çeşitli hediyeler verildiği belirtildi.
Konya Şekerspor takım halinde 2. sırayı elde etti. Çok genç bir kadroyla mücadele eden temsilcimizin yanı sıra mücadele eden Karaman Gençlikspor ise, şampiyonluk kürsüsüne çıktı. Turnuvada Romanya’nın National Team takımı da 3. sırada yer aldı. Konya Şekerspor bisiklet antrenörü Mehmet Şafakçı, “Yıldızlar kategorisinde müsabakalar yapılmasına rağmen, biz çok daha genç bir kadroyla mücadele ettik. Buradaki amaç, deneyim kazanmaktı. Genç sporcularımız bu tip turnuvalara katılarak, deneyim kazanıyor. Gerek antrenör arkadaşlarımız, gerekse sporcularımızla birlikte, bisiklette Türkiye’ye Konya Şekerspor damgasını vurmak istiyoruz. Milli takımın yarıdan fazlasının bizim sporcularımızdan oluşması da, doğru yolda olduğumuzun açık bir göstergesi. Biz laf değil, icraat üretmek istiyoruz” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.