Şeker’in yeri sağlam

Şeker’in yeri sağlam

Maltepesporu deplasmanda 1-0la geçmeyi başaran Konya Şekerspor, en yakın takipçisi Kırşehirin 4 puan önünde zirve yarışını sürdürüyor. Temsilcimizde gözler Telekom maçına çevrildi

TFF 2.Lig 3.Klasman Grubu’nda Maltepespor’u 1-0 mağlup eden Şekerspor, haftayı 37 puanla ikinci sırada kapattı. Sahasında 5 maçtır yenilmeyen rakibi karşısında etkili bir futbol oynayan, net gol pozisyonlarından yararlanamayan yeşil-beyazlılar 82.dakikada Maltepespor’lu Kenan’ın kendi kalesine attığı golle zorlu deplasmandan 3 puanla dönmeyi başardı. Evinde Kırıkkalespor’u 5-0 mağlup eden Zeytinburnuspor ise 40 puanla liderliğini sürdürdü. Maltepespor gibi zorlu bir deplasmandan 3 puanla dönen yeşil-beyazlılar, bundan sonraki haftalarda Zeytinburnuspor’un puan kaybını bekleyerek, maç kazanıp liderlik koltuğuna oturmanın hesaplarını yapacak. Geçen hafta Zeytinburnuspor önünde beklemediği bir mağlubiyet alarak taraftarını şoke eden Şekerspor, önümüzdeki hafta evinde Türk Telekomspor’u konuk edecek. Zeytinburnuspor ise, Kırşehirspor deplasmanına gidecek Öte yandan yeşil-beyazlılar 1 Mart Pazar günü Telekomspor ile evinde oynayacağı maçın hazırlıkların dün yenileme çalışmasıyla başladı.

ŞEKER DEPLASMAN SERİSİNİ 6 MAÇA ÇIKARDI
Geçen hafta Konya’da Zeytinburnuspor’a 3-1 mağlup olarak 11 maçlık muhteşem seriye son veren yeşil-beyazlılar, Maltepespor galibiyetiyle deplasman serisini 6 maça çıkardı. Deplasmanda en son  20 Kasım 2008 tarihinde Beykozspor’a 1-0 mağlup olan yeşil-beyazlıların o günden beri dış sahada çıktığı maçlarda bileği bükülmüyor. Bu karşılaşmadan sonra Etimesgut Şekerspor’u 2-1’le geçen temsilcimiz, Maltepespor’u 1-0 ve 2-0’lık skorlarla mağlup ederken, Alibeyköypor’u 2-0 ve Kırıkkalespor’u da 1-0’la geçmeyi başardı. Yeşil-beyazlılar, önümüzdeki hafta evinde ağırlayacağı Türk Telekomspor ile 0-0 berabere kaldı. Bu sezon iç saha maçlarında başarısız olan, Konya’da çıktığı maçlarda yalnızca 3 kez kazanan yeşil-beyazlılar, deplasmandaki performansıyla gruptaki birçok takımın korkulu rüyası oldu. Konya dışında topladığı puanlar ve sergilediği mücadeleyle tam bir deplasman takımı olan yeşil-beyazlıların iç sahada aynı şekilde başarılı olamaması ise seyirciyi kahrediyor.
ŞEKER, DIŞARIDA 22 PUAN EVDE 15 PUAN TOPLADI
Şekerspor’un bu tablosunu istatistikler çok güzel özetliyor. Klasman grubunun 6.haftasıyla birlikte bu sezon 25 maçı geride bırakan yeşil-beyazlılar, deplasmanda 22 puan toplarken, evinde 15 puan topladı. Yeşil-beyazlılar bu performansıyla Kırşehispor ile birlikte dışarıda 22 puan toplayan tek takım. Oysa 40 puanla ligin zirvesinde bulunan Zeytinburnuspor, evinde oynadığı maçlarda 25 puan toplamış, Zeytinburnu, evinde çıktığı 13 karşılaşmanın 7’sini kazınırken, 2’sini kaybetmiş, 4’ünde ise sahadan beraberlikle ayrılmış. Şekerspor’un iç saha karnesi ise şampiyonluk mücadelesi verdiği Zeytinburnuspor’dan çok çok uzakta. Zeytinburnu, evinde 21 gol atıp kalesinde 8 gol görürken, Şekerspor, rakip filelere 17 gol atmış, kalesinde ise 17 gol görmüş. Yeşil-beyazlılar bu sezon Atatürk Stadı’nda çıktığı maçlarda ise tam anlamıyla hayal kırıklığı yaşadı. Atatürk Stadı’nda taraftardan yoksun maça çıkan, maça gelen bazı taraftarların da anlamsız bir şekilde takımın aleyhine tezahüratta bulunması yeşil-beyazlılara pahalıya mal oldu. Grubu’nda şampiyonluk mücadelesi veren Yeşil-beyazlılar evinde çıktığı 12 karşılaşmanın 3’ünü kazanırken, 3’ünü kaybetti. Tam 6 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Diğer bir deyişle Şeker bu sezon evde 21 puan kaybetti.
KARTAL: HAK ETTİĞİMİZ BİR ÜÇ PUAN
Klasman grubunda içeride, dışarıda her maçın aynı derecede önemli olduğunu vurgulayan Şekerspor, Teknik Direktörü İsmail Kartal, Maltepespor karşısında hak ettikleri bir galibiyet aldıklarını söyledi. Net pozisyonları harcadıklarını ifade eden tecrübeli çalıştırıcı, “Baştan sona üstün bir oyun sergiledik. Galibiyeti sonuna kadar hak ettik. Zirve iddiamızı sürdürmemiz konusunda çok önemli bir galibiyetti. Oyuncularımı kutluyorum” diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.