'Şeker'e sahip çıkalım

'Şeker'e sahip çıkalım

Ilgın Şeker Fabrikası'nda konuşan Mustafa Kamalak, "Erbakan Hocamız'ın imzasının bulunduğu fabrikalar bir bir satılarak peşkeş çekildi. 1977 yılında tam 373 ağır sanayi fabrikası kurulmuştu. Şimdi şeker fabrikaları da özelleştirilmeye çalışılıyor" dedi

Seçim çalışmaları kapsamında önceki gün Konya'ya gelen Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Akşehir ve Ilgın'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. İlçeye girişin partililer tarafından karşılanan Kamalak, konvoy eşliğinde ilçeye giriş yaparak halkı selamladı. Genel Başkan Kamalak'a Konya Milletvekili Adayları ve partililer eşlik etti. İlk olarak ilçe kaymakamlığını ziyaret eden Kamalak, Kaymakam Yalçın Sezgin ile bir süre görüştü. Kaymakam Sezgin, Akşehir'in sosyal-ekonomik ve tarihi yapısı hakkında Kamalak'a bilgi verdi. Daha sonra Bedesten Çarşısı esnafını ziyaret eden Kamalak, vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaştı.

2-eksik.jpg

KARDEŞLİĞE VE DOSTLUĞA MUHTACIZ

Heyet daha sonra yürüyerek Nasreddin Hoca Türbesi'ne geçti. "Nasreddin Hoca söylüyorsa doğrudur" diyerek "dünyanın ortası urasıdır" noktasına ayak basan Kamalak, burada yaptığı konuşmada, "Bu dönemde Nasreddin hocalara çok muhtacız. Kardeşliği, dostluğu vurgulayan insanlara ihtiyacımız var. O herşeye olumlu yaklaşıyordu. 78 milyon brbirinin kardeşidir, fakat bakıyoruz ki toplum her gün geriliyor, silahlar patlıyor, bombalar patlıyor, insanlar birbirini öldürüyor. Ümit ediyoruz ki önümüzdeki seçimler sevgiye ve kardeşliğe vesile olur. Bizim gerilime, kötü sözlere ihtiyacımız yok, Mevlanalara, Nasreddin Hocalara, Yunus Emrelere, Karacoğlanlara ihtiyacımız var. Ayrışmadan tüm milletimiz zarar görüyor. Hepimiz Halil İbrahim milletiyiz. 78 milyonun Rabbi bir, Kur'an'ı bir, Peygamberi bir. Bu milleti bunlar ayakta tutar" dedi. Ziyaret sonrası Saadet Partisi İlçe Başkanı Mustafa Selvi Kamalak'a zamanı geri akan bir saat hediye etti.

2-3.20151015093607.jpg

tt.20151015093815.jpg

ŞEKERİMİZE SAHİP ÇIKALIM

Akşehir temaslarının ardından Mustafa Kamalak Ilgın'a geçti. Ilgın'da esnaf ziyaretlerinin ardından Ilgın Şeker Fabrikası'nı ziyaret eden Kamalak ve beraberindeki heyet, Fabrika Müdürü Ramazan Aytekin ile görüşerek bilgi aldı. Fabrika çıkışı basın mensuplarına değerlendirmede bulunan Kamalak, "Şekere kota konularak Cargill'e kurban edilmek isteniyor. Hepsinde Erbakan Hocamızın imzasının bulunduğu fabrikalar bir bir satılarak peşkeş çekildi. 1977 yılında tam 373 ağır sanayi fabrikası kurulmuştu. Şimdi şeker fabrikaları da özelleştirilmeye çalışılıyor. Şeker stratejik bir üründür. Üretmeyen bir ekonomide fakirliği önleyemezsiniz, dünyada söz sahibi olan bir ülke olamazsınız. Şekerimize sahip çıkalım. Biz pancar fiyatlarına yüzde 300 zam yapmıştık şimdi yüzde 50 bile yapılamadı" dedi. Taşeron işçi sorununa da değinen Kamalak, "Taşeron işçilik çağdaş köleliktir. Taşeronlar bir an önce kadroya geçirilmelidir. İktidarın bunu yapması mümkün değildir. İş başına geldiklerinde 380 bin taşeron vardı şimdi 1 milyon 700 bin civarında. Bu sorunu Milli Görüş kadroları çözer" şeklinde konuştu.  Genel Başkan Kamalak ayrıca şeker pancarı hasadı yapan çiftçilerle sohbet etti, çiftçilerden bilgi aldı. Kamalak, "Biz işbaşına geldiğimizde bu kotayı kaldıracağız. Kendi toprağımızda ürettiğimizde yabancıların kota koyması ne kadar acıdır" dedi.

HALİD ŞEN merhabahaber.com

2-4.20151015093624.jpg

2-5.20151015093638.jpg

2-6.20151015093650.jpg

2-1.20151015093706.jpg

2-7.20151015093730.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.