Şeker’de Play-Off üzüntüsü sürüyor

Şeker’de Play-Off üzüntüsü sürüyor

TFF 2. Lig 2. Klasman Grubu’nu 2. sırada tamamlayan ve Play-Off oynama şansını kaybeden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekerspor’da yaşanan şok etkisini kaybetmedi.

Uzun süre ligin liderliğini elinde bulunduran ve sadece grubunun değil diğer gruplarında en iyi takımları arasında olan Şekerspor, son maçta kaçırdığı şampiyonluğun üzüntüsünü yaşamaya devam ediyor. Diğer gruptaki takımlarında korkulu rüyası olan yeşil-beyazlıların, Play-Off’a çıkamamamı tüm camiayı derinden üzerken yükselme grubu takımları bir anlamda Şekerspor’un çıkmamasına sevindiler.

Gösterdiği performansla tüm dikkatleri üzerine çeken yeşil-beyazlılar 2009-2010 futbol sezonunda grubun en golcü takımı oldu. Şampiyonluğu son haftada elinden kaçıran yeşil-beyazlılar, sezonda toplam oynanan 36 hafta sonunda rakip kaleleri 59 kez havalandırdı. Kalesinde ise 30 gol ördü. Yeşil-beyazlılar, ligi +29 averajla tamamladı. Ligde mutlu sona ulaşan Eyüpspor ise 42 gol atarak 32 gol yedi ve +10 averajla ligi tamamladı.
Ayrıca Geçtiğimiz sezonda Şekerspor, attığı gol sayısın neredeyse üç katı kadarını da kaçırması ile dikkatleri çekti. Oynadığı futbolla Konya’nın gönlüne taht kuran ve sevenlerini mutlu eden yeşil-beyazlılar, bu sezon ilginç bir istatistiğin altına da imzasını attı. Yeşil-beyazlılar içerde dışarıda oynadığı tüm maçlarda en az bir kez direkleri geçemedi. Bu da yeşil-beyazlı camiayı üzen durumlardan bir tanesi.
Oldukça başarılı bir sezon geçiren yeşil-beyazlıların şampiyonluğu kaçırması son üç haftada yaşadığı düşüşle gerçekleşti. 15. haftada Turgutluspor’u 5-1 mağlup ederek performansının doruğuna ulaşan Şekerspor, bu galibiyetin ardından puan farkını 6’ya çıkardı. Şekerspor bu zorlu mücadelenin ardından düşüşe geçen taraf oldu. Lig’in 16. haftasında Fethiyespor ile golsüz berabere kalan yeşil-beyazlılar, Eyüpspor’un İstanbulspor’u 2-0 yenmesi ile puan farkının 4’e inmesine engel olamadı.
Ligin 17. haftasını ise maç yapmadan kapatan Şekerspor ile Eyüpspor arasındaki puan farkı, İstanbul ekibinin Turgutluspor’u 1-0 yenmesi ile bire indi. Son haftada ise ligde kalma mücadelesi veren Alanyaspor karşısında maçın hakemi Tolga Özkalfa’ya takılan temsilcimiz, klasman grubunun şampiyonluğunu ve Play-Off’ta oynama hakkını Eyüpspor’a kaptırdı.
Öte yandan lig maratonunun sona ermesi ile birlikte yeşil-beyazlılarda tatil başladı. Futbolcular ve teknik adam Altıparmak, memleketlerine dönerken gelecek sezon ile ilgili kararları önümüzdeki günlerde alacaklar. Yaşanan şokla birlikte liglerin tamamen sona ermesini bekleyen yönetim kurulu teknik heyet ve futbolcularla birer birer masaya oturacak.
Şekerspor’da ki geleceği ile ilgili sorularımızı yanıtlayan başarılı teknik adam Mehmet Altıparmak, Şekerspor ile yola devam etmek istediğini söyledi. Bu düşüncelerin karşılıklı olduğunun altını çizen Altıparmak; “Şekerspor ile sözleşmemiz sona erdi. Ancak biz Şekerspor ve camiasından memnunuz. Sanıyorum onlarda bizimden memnunlar. Gönlüm Şekerspor’da kalmaktan yana. Özellikle geçtiğimiz sezon içerisinde verdiğimiz ve yapılan haksızlıklar nedeni ile yerine getiremediğimiz sözleri tamamlamak için takımın başında olmak istiyoruz. İnşallah karşılıklı anlaşma sağlanırsa yeni sezonda yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu. 
Şekerspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak, tüm Şekerspor camiasının yaşadığı şoku henüz üzerlerinden atamadığını söyledi. Yaşanan zor günleri atlattıktan sonra yeni sezon için kollarını sıvayacaklarını ifade eden Altıparmak; “Takımla sözleşmemiz sona erdi ancak Onursal Başkan Recep Konuk’un Alanya maçından sonra soyunma odasına gelerek söyledikleri bir taraftan yüreklere su serperken bir diğer taraftan da gelecek sezon için daha iyi olmanın desteğini verir nitelikteydi. Konuk, seneye şampiyon bir takım olacaklarını, Konya’ya çok daha büyük başarılar kazandıracaklarını söyledi. Benim takımda kalmamla ilgili henüz bir görüşme olmadı. Öncelikle yaşadığımız şoku üzerimizden atmayı düşünüyoruz. Ancak aramızda bir problem olduğunu sanmıyorum. Kulüp tarafından da bu şekilde belirtildi. Umarım kısa sürede kendimizi toparlar ve yeni sezon için çalışmalarımıza başlarız” diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum