Şeker yükselme grubu şansını yitirdi

Şeker yükselme grubu şansını yitirdi

TFF 2. Lig 2. Grupta mücadele eden Konya Şekerspor Ligin 20. haftasında deplasmanda İstanbulspor ile 2-2 berabere kaldı.

Geçtiğimiz hafta içi kendi saha ve seyircisi önünde oynadığı Göztepe karşılaşmasında şok bir yenilgi alan Şekerspor, İstanbul deplasmanından da umduğunu bulamayarak bir kez daha kan kaybetti. Lider Akhisar ile oynadığı maçın ardından üst üste puanlar kaybeden temsilcimiz, aldığı beraberlikle puanını 25’e çıkardı ancak rakiplerinin kazanması ile 5. sıraya geriledi.

Eyüpspor’u evinde 1-0 mağlup etmeyi başaran Turgutluspor, 40 puanla lider durumda bulunan Akhisar’ın ardından 32 puanla ikinci durumda bulunuyor ve son haftalara girilirken arayı açmaya devam ediyor. Haftayı maç yapmadan kapatan Göztepe ise 28 puanla 3. sıradaki yerini korudu. 20. hafta öncesinde averajla Şekerspor’un bir sıra altında bulunan Alanyaspor ise Denizli Belediyespor’u 2-0 mağlup ederek puanını 27’ye çıkardı ve 4. sıraya yükseldi.
Aldığı bu sonuçlarla 25 puanda kalan temsilcimiz Şekerspor ise yükselme grubu maçlarında oynama şansını yitirdi. Yeşil-beyazlılar, kalan iki maçın ardından klasman grubunda mücadele edecek. Klasmanda başarılı olduğu takdirde, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu senede Play-Off’ta mücadele etme hakkı kazanacak ve Bank Asya 1. Ligi’ne çıkacak son takım olmak için mücadele edecek.
Lig’in son iki haftası ise büyük bir heyecana sahne olacak. 21. haftada temsilcimiz Şekerspor, evinde Tepecikspor’u ağırlarken, Turgutlu Sarıyer’e konuk olacak. Zorlu haftada Göztepe, İstanbulspor deplasmanına konuk olurken, Alanyaspor ise deplasmanda Eyüpspor ile karşı karşıya gelecek. Lig’in 22. ve son haftasında ise temsilcimiz Şekerspor Fethiye deplasmanına gidecek. Zorlu haftada Turgutlu lider Akhisar’ı konuk edecek. Göztepe, Tepecik deplasmanına giderken, Alanyaspor ise evinde Sarıyer’i konuk edecek.
Öte yandan temsilcimiz Şekerspor, üst üste yaşadığı puan kayıplarının ardından moral bozukluğu yaşarken, önümüzdeki hafta oynayacağı Tepecik maçının hazırlıklarına bugün başlayacak. Teknik heyet ve futbolcular öncelikle son maçlarda alınan sonuçları ve yapılan hataları masaya yatıracak ve gelecek haftalarda aynı hataları yapmamak için fikir alışverişinde bulunacak. Ardından öğleden sonra yapacağı tek idmanla günü tamamlayacak. Yeşil-beyazlılar, kalan iki haftada oynayacakları maçları kazanarak klasman grubuna moralli gitmenin hesaplarını yapıyor.
ALTIPARMAK: LİG DEVAM EDİYOR
Konya Şekerspor’da, teknik direktör Mehmet Altıparmak, yükselme grubuna kalamadıkları için üzgün olduklarını, ancak ligin devam ettiğini ve Bank Asya 1. Lig hedeflerine ulaşacaklarını söyledi. Altıparmak, yaptığı açıklamada, İstanbulspor deplasmanında çok iyi mücadele ettiklerini, ancak yine istedikleri 3 puanı alamadıklarını ve bu sezon 10. kez sahadan beraberlikle ayrıldıklarını söyledi. Maça çok iyi başladıklarını anlatan Altıparmak, “Ancak bulduğumuz fırsatları değerlendiremedik. İlk golden sonra 4-5 tane yüzde yüz fırsatı değerlendiremedik. Son dakikalarda yediğimiz golle sahadan beraberlikle ayrıldık, çok üzgünüz” dedi. Altıparmak, bu beraberliğin hedeflerini değiştirmeyeceğini ifade ederek, şunları kaydetti: “Önümüzde 2 maç var. Bu maçlardan 6 puan toplayarak, ikinci devreye avantajlı girmek istiyoruz. Yükselme Grubu’na kalamadık, ancak lig devam ediyor. Bank Asya 1. Lig hedefimize ulaşacağız. Buna bütün takım olarak inanıyoruz. Kaliteli bir kadroya sahibiz ve şampiyon olacak gücümüz var. Devre arasında eksiklerimizi tamamlayarak, ikinci devre çok farklı bir Konya Şekerspor izlettireceğiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.