Şeker Lig’in en golcüsü

Şeker Lig’in en golcüsü

Lig’i 2. sırada tamamlayan Şekerspor, grubun en golcü takımı oldu. Şampiyonluğu son haftada elinden kaçıran yeşil-beyazlılar, toplam oynanan 36 hafta sonunda rakip kaleleri 59 kez havalandırdı.

TFF 2. Lig 2. Klasman Grubu’nu 2. sırada tamamlayan ve Play-Off oynama şansını kaybeden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekerspor, 2009-2010 futbol sezonunda grubun en golcü takımı oldu. Şampiyonluğu son haftada elinden kaçıran yeşil-beyazlılar, sezonda toplam oynanan 36 hafta sonunda rakip kaleleri 59 kez havalandırdı. Kalesinde ise 30 gol ördü. Yeşil-beyazlılar, ligi +29 averajla tamamladı. Ligde mutlu sona ulaşan Eyüpspor ise 42 gol atarak 32 gol yedi ve +10 averajla ligi tamamladı.

Ortaya çıkan tablonun sonunda ise bu kadar başarılı bir performans koyan Şekerspor’un Play-Off maçlarında oynamaması tüm camiayı ve Konyalı futbol severleri derinden üzdü. Ayrıca Geçtiğimiz sezonda Şekerspor, attığı gol sayısın neredeyse üç katı kadarını da kaçırması ile dikkatleri çekti. Oynadığı futbolla Konya’nın gönlüne taht kuran ve sevenlerini mutlu eden yeşil-beyazlılar, bu sezon ilginç bir istatistiğin altına da imzasını attı. Yeşil-beyazlılar içerde dışarıda oynadığı tüm maçlarda en az bir kez direkleri geçemedi. Bu da yeşil-beyazlı camiayı üzen durumlardan bir tanesi.
Oldukça başarılı bir sezon geçiren yeşil-beyazlıların şampiyonluğu kaçırması son üç haftada yaşadığı düşüşle gerçekleşti. 15. haftada Turgutluspor’u 5-1 mağlup ederek performansının doruğuna ulaşan Şekerspor, bu galibiyetin ardından puan farkını 6’ya çıkardı. Şekerspor bu zorlu mücadelenin ardından düşüşe geçen taraf oldu. Lig’in 16. haftasında Fethiyespor ile golsüz berabere kalan yeşil-beyazlılar, Eyüpspor’un İstanbulspor’u 2-0 yenmesi ile puan farkının 4’e inmesine engel olamadı. Ligin 17. haftasını ise maç yapmadan kapatan Şekerspor ile Eyüpspor arasındaki puan farkı, İstanbul ekibinin Turgutluspor’u 1-0 yenmesi ile bire indi. Son haftada ise ligde kalma mücadelesi veren Alanyaspor karşısında maçın hakemi Tolga Özkalfa’ya takılan temsilcimiz, klasman grubunun şampiyonluğunu ve Play-Off’ta oynama hakkını Eyüpspor’a kaptırdı.
Öte yandan lig maratonunun sona ermesi ile birlikte yeşil-beyazlılarda tatil başladı. Futbolcular ve teknik adam Altıparmak, memleketlerine dönerken gelecek sezon ile ilgili kararları önümüzdeki günlerde alacaklar. Ayrıca Genel kurul yapmayı hesaplayan Şekerspor yönetiminin şekillenmesinden sonra teknik heyet ve futbolcularla birer birer masaya oturulacak. Şekerspor’da ki geleceği ile ilgili sorularımızı yanıtlayan başarılı teknik adam Mehmet Altıparmak, Şekerspor ile yola devam etmek istediğini söyledi. Bu düşüncelerin karşılıklı olduğunun altını çizen Altıparmak; “Şekerspor ile sözleşmemiz sona erdi. Ancak biz Şekerspor ve camiasından memnunuz. Sanıyorum onlarda bizimden memnunlar. Gönlüm Şekerspor’da kalmaktan yana. Özellikle geçtiğimiz sezon içerisinde verdiğimiz ve yapılan haksızlıklar nedeni ile yerine getiremediğimiz sözleri tamamlamak için takımın başında olmak istiyoruz. İnşallah karşılıklı anlaşma sağlanırsa yeni sezonda yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.