Şeker: İl Özel İdaresi Çalışanlarının Maaş Ve İkramiyeleri Ödenmiyor

Şeker: İl Özel İdaresi Çalışanlarının Maaş Ve İkramiyeleri Ödenmiyor

CHP Gaziantep Milletvekili Dr. Mehmet Şeker, kapatılan Gaziantep İl Özel İdaresi personelinin 7 aydır atıl vaziyette bekletildiğini, ikramiye ve maaşlarının da ödenmediğini açıkladı. İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından yazılı olarak...

CHP Gaziantep Milletvekili Dr. Mehmet Şeker, kapatılan Gaziantep İl Özel İdaresi personelinin 7 aydır atıl vaziyette bekletildiğini, ikramiye ve maaşlarının da ödenmediğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle yazılı soru önergesi veren CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, İl Özel İdaresi personelinin yaşadığı sorunları ve mağduriyeti Meclis gündemine taşıdı. Şeker, kapatılan Gaziantep İl Özel İdaresi'nin mallarını, hak ve alacaklarını devralma konusunda istekli olan kurumların aynı sahiplenmeyi personele karşı göstermediklerini söyledi.

İl özel idaresi personellerinin 7 aydır atıl vaziyette bekletildiğini ve maaşlarının ödenmemesi nedeniyle ciddi mağduriyet yaşandığını belirten Şeker, konuya ilişkin olarak soru önergesi vererek, Bakan Efkan Ala'ya şu soruları yöneltti:

“Kapatılan Gaziantep İl Özel İdaresi’nin ne kadarlık taşınır ve taşınmaz malı, hak ve alacağı ile borcu bulunmakta idi? Bunların devir/paylaştırma işlemlerinin yapıldığı kurumlar hangileridir? 6360 sayılı kanun ile tüzel kişiliği kaldırılan Gaziantep İl Özel İdaresi’nde devri yapılan kaç personel (memur, işçi, sözleşmeli) vardır? Gaziantep İl Özel İdaresi personeli neden doğrudan Oğuzeli, Karkamış ve Nizip ilçe belediyelerine devredilmiştir? Bu personelden şartları Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, büyükşehir belediyesi, su ve kanalizasyon idaresi veya diğer ilçe belediyeleri için uyuşan olup olmadığına bakılmamış mıdır? Gaziantep İl Özel İdaresi’nden Oğuzeli, Karkamış ve Nizip ilçe belediyelerine devri yapılan personele ikramiyelerinin ve iki aylık maaşlarının ödenmeme gerekçesi nedir? İl özel idarelerinin kapatılması ile Türkiye genelinde maaşını alamayan, mağdur olan kaç il özel idaresi personeli vardır?” CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.