Şeker 2. yarı için kolları sıvadı

Şeker 2. yarı için kolları sıvadı

TFF 2. Lig 2. Grupta mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekerspor, ligin ilk yarısını moralli kapattı.

Son haftada geçtiğimiz gün Fethiyespor ile karşı karşıya gelen yeşil-beyazlılar, Fethiye’nin cezası nedeni ile Burdur’da oynanan maçta rakibini 4-0’la geçmeyi başardı. Kupa’da Kasımpaşa’yı mağlup etme başarısı gösteren temsilcimiz, aldığı bu sonuçla ilk arıyı da moralli bitirmiş oldu. Yeşil-beyazlılar Klasman Grubu’nun ilk yarısını 29 puanla 5. sarada tamamladı.

TFF 2. Lig statüsüne göre Klasman Grubu’na bu güne kadar aldığı puanla devam edecek olan temsilcimiz, Bank Asya 1. Lig hedefini bu maçların sonunda Play-Off’a kalarak sürdürmek istiyor. Klasman Grubu’nda zorlu 22 haftalık maraton içerisinde uzun süre ligin zirvesi için mücadele eden temsilcimiz, son altı haftada yaşadığı puan kayıpları ile yükselme grubu maçlarında oynama şansını yitirmişti.
Son haftada hem kupa hemde ligde aldığı iki önemli galibiyetle ligi tamamlayan yeşil-beyazlılar, Ocak’ın 1’ine kadar izin kullanacak. Bu tarihte ise Antalya Belek Papilion Otel’de toplanacak olan yeşil-beyazlılar, kupada 9 Ocak’ta İstanbul’da oynanacak olan İstanbul Büyükşehir maçına kadar burada çalışmalarını tamamlayacak ve İstanbul’a geçecek.
Öte yandan ara transfer çalışmalarının startını veren Şekerspor’da teknik adam Mehmet Altıparmak, takım içindeki eksikler konusunda yönetim kuruluna raporunu sundu. Dün akşam saatlerinde bir araya gelen yönetim kurulu raporla ilgili görüş alışverişinde bulundu ve alınan kararlar önümüzdeki günlerde kamuoyuna duyurulacak. Ayrıca geçtiğimiz gülerde Bucaspor’dan Erman Özcan ile prensipte anlaşan yeşil-beyazlıların bu futbolcu ile ilgili önümüzdeki günlerde sonuç alması bekleniyor. Ayrıca temsilcimiz ismi açıklanmayan bir santrafor ile de temaslarını sürdürüyor. 
KADEME GRUPLARI TAMAMLANDI
Klasman Grupları’nda toplam 45 takımın çift devreli lig usulüne göre oynadığı karşılaşmalar sonunda 11 takımlı 1, 2 ve 4. grupları birinci ve ikinci sırada tamamlayan takımlar ile 12 takımlı 3. Grubu ilk üç sırada tamamlayan; Türk Telekomspor, Güngören Belediyespor, Akhisar Belediye Gençlik ve Spor, Göztepe A.Ş., Etimeskut Şekerspor A.Ş., Tokatspor, Çorumspor, Şanlıurfaspor ve İskenderun Demir Çelikspor, Yükselme Grubu’na çıkmaya hak kazandı. Kademe Grupları sonunda 11 takımlı gruplarda 3-11. sıralarda, 12 takımlı 3. Grup’ta ise 4-12. sırada tamamlayan toplam 36 takım ise 4 grupta Klasman Grupları’nda mücadele edecek.
YÜKSELME VE KLASMAN MÜSABAKALARI STATÜSÜ
Yükselme grubu müsabakaları 9 takımın katılmasıyla tek grupta çift devreli lig usulüne göre oynanacak. Müsabakalar sıfır puanla başlayacak. Yükselme grubu müsabakaları sonunda birinci ve ikinci sıraları alan iki takım ile eleme müsabakaları sonunda tespit edilecek bir takım daha olmak üzere toplam üç takım TFF 1. Ligine yükselecek. Kademe müsabakaları sonunda üç grupta 3-11 bir grupta da 4-12 sırayı alan toplam 36 takım arasında 4 grupta çift devreli lig usulüne göre oynanacak. Müsabakalara kademe müsabakalarında alınan puanlarla devam edilecek. Klasman müsabakaları sonunda her grupta son üç sırayı alan toplam 12 takım TFF 3.ligine düşecek.
TFF 2. Lig Yükselme grubu müsabakaları sonunda 3, 4, 5 ve 6. sıraları alan 4 takım ile klasman müsabakaları sonunda gruplarında ilk sırayı alan 4 takımın katılmasıyla toplam 8 takım TFF 1. Ligine çıkacak 3. takımı belirleyecek eleme müsabakaları grubunu oluşturacak. Eleme grubu müsabakaları kura usulü ile, TFF tarafından belirlenecek tarafsız saha veya sahalarda, tek maçlı eleme usulü ile oynanacak. Müsabakalar sonunda birinci olan takım TFF 1. Ligi’ ne yükselmeye hak kazanacak.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.