Şeker 11. sıraya düştü

Şeker 11. sıraya düştü

Kocaelispor ve Altayı mağlup ederek Yeni Malatya deplasmanına moralli giden Konya Şekerspor evini üzgün döndü

Kocaelispor ve Altay’ı mağlup ederek Yeni Malatya deplasmanına moralli giden Konya Şekerspor evini üzgün döndü. 30. haftada Balıkesirspor’u ağırlayacak olan temsilcimiz hazırlıklarına bugün başlıyor

 

Spor Toto İkinci Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Torku Şekerspor ligin 29. haftasında geçtiğimiz hafta sonu Yeni Malatyaspor’a 2-1 mağlup oldu. Kocaelispor ve Altay’ı mağlup ederek zorlu deplasmana moralli giden temsilcimiz evine yenilgi ile dönmenin üzüntüsünü yaşıyor. Konya Şekerspor aldığı bu yenilgi ile 38 puanda kalırken, Ofspor’un Altay’ı 3-2 yenmesi ile 11. sıraya geriledi. Düşme hattından uzaklaşmak isteyen Yeni Malatyaspor ise aldığı bu galibiyetli 13. sıradaki yerini korudu ve düşme hattı ile arasındaki puan farkını açtı.

Yeşil-beyazlılar, Lig’in 30. haftasında kendi saha ve seyircisi önünde şampiyonluk mücadelesi veren Balıkesirspor’u konuk edecek. Ligin ikinci sırasında yer alan Balıkesir karşısında kazanmanın hesaplarını yapan Konya Şekerspor, zorlu maçın hazırlıklarına bugün yapacağı tek idmanla başlayacak. Lig’in kalan haftalarında prestij mücadelesi verecek olan yeşil-beyazlılarda önemli bir eksik bulunmuyor.

Öte yandan 2. lig beyaz grupta 29. hafta karşılaşmaları birbirinden zorlu maçlara sahne oldu. Ligin zirvesinde bulunan ve şampiyonluk yarışı veren iki takım haftayı kayıpsız kapattı. Grubun lideri Şanlıurfaspor, Turutluspor’u 1-0 mağlup etti ve puanını 65’e çıkartarak zirve yarışına liderlik koltuğunda devam etti. Urfa temsilcisini 2. sıradan takip eden Balıkesirspor ise Tokatspor’u 3-0 mağlup ederek puanını 63’e çıkarttı. 3. sırada bulunan Bozüyükspor ise Çorumspor’u 1-0 mağlup etti ancak, 57 puanla zirveyi geriden takip etti.

Düşme hattında bulunan takımlar ise zorlu haftada kaybederken alt sıraların en karlı takımı Diyarbakırspor oldu. Gaziosmanpaşa’yı evinde 2-1 mağlup eden Diyarbakır, puanını 20’ye çıkarttı ve düşme hattının bir sıra üstüne çıktı. Şampiyonluk mücadelesi veren Balıkesir’e mağlup olan Tokatspor ise 19 puanda kalarak kendini ateş hattının içinde buldu. 14 puanlı Çorumspor ise aldığı yenilgi ile yarıştan uzaklaşmaya başladı. Lig’de Kocaelispor’un düşmesi kesinleşti. Ayrıca ligin 30. haftası ligde kalma savaşı veren iki takımın mücadelesine sahne olacak. 19 puanlı Tokatspor, 20 puanlı Diyarbakırspor’u ağırlayacak.

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup’un 29. haftasında alınan sonuçlar ve önümüzdeki haftanın maçları ise şöyle: Yeni Malatyaspor 2-1 Konya Torku Şekerspor, Altay 2-3 Ofspor, Kocaelispor 1-1 Pendikspor, İskenderun Demir Çelikspor 2-2 Bugsaş Spor, Çorumspor 0-1 Bozüyükspor, Şanlıurfaspor 1-0 Turgutluspor, Diyarbakırspor 2-1 Gaziosmanpaşa, Balıkesirspor 3-0 Tokatspor. Beyaz Grup 30. hafta maçları: Ofspor-Yeni Malatyaspor, Konya Torku Şekerspor-Balıkesirspor, Tokatspor-Diyarbakırspor, Tepecikspor-Şanlıurfaspor, Turgutluspor-Çorumspor, Bozüyükspor-İskenderun Demir Çelikspor, Bugsaş Spor-Kocaelispor, Pendikspor-Altay.

BURAK TAŞPINAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.