Şehit Uzman Çavuş korucu kurbanı

Şehit Uzman Çavuş korucu kurbanı

Batman'ın Sason ilçesinde düzenlenen operasyonda Jandarma Uzman Çavuş Serkan İpek'in (24) şehit olduğu ve bir uzman çavuşun da yaralandığı olayla ilgili olarak Kulp Cumhuriyet Savcılığının başlattığı operasyon sürüyor.

Soruşturma kapsamında Kulp Cumhuriyet Savcılığınca el konulan koruculara ait 3 uzun namlulu silah ve olay bölgesinde toplanan 9 boş kovanla ilgili kriminal inceleme tamamlandı. Kovanların üç korucuya ait silahlardan atıldığının belirlendiği ancak, uzman çavuşu şehit eden mermi çekirdekleri bulunamadığı için kurşunun tam olarak hangi silahtan atıldığı tespit edilemediği kaydedildi. Balistik raporunun soruşturmayı yürüten Kulp Cumhuriyet Savcılığına gönderildiği ve İpek'i şehit eden kurşunun tam olarak hangi silahtan çıktığını belirleme çalmalarının devam ettiği kaydedildi. ŞEHİT İPEK'İN AİLESİ SORUMLULAR HAKKINDA DAVA AÇACAK
Öte yandan uzman çavuş Serkan İpek'in ailesi sorumlular hakkında dava açmaya hazırlanıyor.
Uzman çavuşun abisi Ender İpek, kardeşinin şehit edilişiyle ilgili hem kendilerinin hem de kamuoyunun kafasında soru işaretlerinin bulunduğunu söyledi. Çıkan haberlere inanmak istemediklerini ifade eden Ender İpek, "Ortada bir sürü söylenti var. Hem askeri hem sivil savcılık soruşturması sürüyor. Soruşturmanın bitmesini bekliyoruz. Çıkan haberlere inanmak istemiyoruz. Ancak yasal hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Kardeşimizin şehit edilişiyle ilgili hiç bir yetkili bize net bilgi vermedi. Ne askeri ne de sivil yöneticiler bizi arayıp sormuyor. Birkaç gün içinde soruşturmanın açıklanacağı yönünde bilgi edindik" dedi.
Sason kırsal kesiminde 17 Ocak 2010 tarihinde meydana gelen olayda uzman çavuş Serkan İpek (24) şehit olmuş, bir uzman çavuş da yaralanmıştı. Olaydan sonra Kulp Cumhuriyet Savcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında ''şüpheli'' sıfatıyla 3 korucunun ifadesi alınmış ve olay yerindeki boş kovanların toplanmasından sonra, tedbir amacıyla korucuların silahlarına el konulmuştu. Silah ve 9 boş kovan balistik incelemeye gönderilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.