Şehit Polis Memuru Ömer Mercimek Kahramanmaraş’ta Toprağa Verildi

Şehit Polis Memuru Ömer Mercimek Kahramanmaraş’ta Toprağa Verildi

Diyarbakır’da Koruma Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memurlarını taşıyan aracın kaza yapması sonucu şehit olan Afşinli polis memuru Ömer Mercimek, Afşin Ulu Camii'nde kılınan cenaze namazı ardından Afşin Armutlu Dede Mezarlığı'nda...

Diyarbakır’da Koruma Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memurlarını taşıyan aracın kaza yapması sonucu şehit olan Afşinli polis memuru Ömer Mercimek, Afşin Ulu Camii'nde kılınan cenaze namazı ardından Afşin Armutlu Dede Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Sabah saatlerinde kara yolu ile Afşin'e gelen Ömer Mercimek’in cenazesi, baba evine götürülerek ailesinden helallik alındı. Ardından, Afşin Merkez Ulu Camii'ne getirilen şehidin cenazesine Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, İl Emniyet Müdürü Ümit Yaşar Adalar, Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, İlçe Emniyet Müdürü Recep Emol, şehidin mesai arkadaşları ve vatandaşlar katıldı. Cenaze namazını kıldıran İl Müftü Vekili Hüseyin Çalışkan, şehit için herkesten helallik istedi. Afşin halkı tarafından verilen helallik üzerine şehidin cenazesi yapılan tören sonrası Afşin Armutlu Dede Mezarlığı'na defnedildi. Diyarbakır Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği'ni bitirdikten sonra polislik mesleğine atılan, evli ve 8 yaşında bir kız çocuğu bulunan şehit polis Ömer Mercimek’in eşinin de Diyarbakır’da görev yaptığı ve 1 aylık hamile olduğu bildirildi.

Sanatçı Rojin'in korumalık görevini üstlenmek için Diyarbakır’dan Mardin istikametine giderken, Ovabağ Kavşağı 3'üncü kilometresinde saat 10.55 sıralarında meydana gelen kazada, ters yöne giren 34 UK 9785 plakalı aracın, güvenlik görevini yapmakta olan 21 FU 214 plakalı otomobile çarpması sonucu, araçta bulunan 3 polis memuru Ahmet Yıldırım, Ömer Mercimek ve Sıdkı Kara şehit olmuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.