Şehit evinde hüzünlü bekleyiş sürüyor

Şehit evinde hüzünlü bekleyiş sürüyor

Yozgatlı Şehit Uzman Çavuş Erhan Ar'ın yakınları, şehidin ölü ya da diri bulunmasını istiyor

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde geçtiğimiz Çarşamba günü PKK terör örgütü üyelerince düzenlenen saldırıda cenazesi kaybolan Yozgatlı Şehit Uzman Çavuş Erhan Ar'ın yakınları, şehidin ölü ya da diri bulunmasını istiyor.
Şehit Uzman Çavuş Erhan Ar'ın Babası Mustafa Ar, oğlunun ölü ya da diri bulunmasını istediğini belirterek; "Benim şehidim nerede; şehit geliyor diyorlar, 4 gündür açı içerisindeyim gelen bir şey yok. Olmadık şeye Genelkurmay nasıl var diyor; önce bunun açıklamasını yapsınlar" dedi.
Şehidin amcası Kamil Ar, yetkililerin şehitlerin Cuma günü geleceğini söylediklerini belirterek, "Cenaze töreni beklerken; cenazeniz maalesef yok dediler. Şimdi perişan haldeyiz, bizim cenazemiz nerede öldü mü sağ mı ? Bu kişi sağ ise, yaralı kaldıysa ne oldu. Bizim derdimize çare bulsunlar. Bize ölüsünü veya dirisini versinler. Bize askeri yetkililer de bir şey demedi. Sadece Kayseri Tugay Komutanı geldi bizimle ilgilendi. Onunu haricinde kimse arayıp sormadı. Sayın Cumhurbaşkanımız bizi duysun, bize yardımcı olsun. Bize mesaj gönderiyorlar; biz mesaj değil şehidimizi istiyoruz" diye konuştu.
Şehidin diğer amcası Kurtuluş Ar ise, "Bu şehit bizim için değil, devlet için öldü. Bu devlet şehidine sahip çıksın. Bizim sesimiz soluğumuzun çıkacağı kalmadı. Şehidin töreni var deniyor. Bize olayı anlatıyorlar, biz artık olayı ezberledik. Bizim şehidimiz öldü. Diri ya da parça en kısa zamanda bulunmasını istiyoruz. Şehit olanlara başsağlığı diliyoruz. onların dikili taşı var, bayram geliyor, biz nereye ziyarete gidelim. Bizi arayıp da olay yerine gidip inceliyoruz veya arama yapılıyor diye bir şey demiyorlar. Biz arayıp ne oldu diye onları soruyorlar. Bize kağıt parçaları gönderiyorlar" diye konuştu.
Abdullah Ar da, otopsi olmadan şehit töreni yapıldığını, boş tabut gönderildiği ifade ederek, " 4 gündür bizi uğraştırıyorlar, yaralı da olabilirdi. Kimse ilgilenmiyor, biz şehidimizi istiyoruz, bize mesaj gönderiyorlar biz mesaj istemiyoruz" dedi.
Benim oğlumu bulun diye feryat eden Anne Medine Ar, "Benim ciğerim yandı onların da çiğeri yansın. Benim oğlumun iki yavrusu ve eşi kaldı. Bulsunlar oğlumu ölüsünü ya da dirisini bulsunlar. Tayyip Erdoğan'dan yavrumu istiyorum. Ben onlara güvenip çocuğumu teslim ettim" dedi.
Şehidin eşi Ayşegül Ar, ben çocuklarıma babanız şehit oldu diye bir mezar göstermek istiyorum diyerek, "Eşimin bir saçı veya bir tırnağı olsun istiyorum. Ben anlım açık dim dik ayaktayım. Ben şehidimi ölü ya da dirisini istiyorum. Şehidim suya düştüğü söyleniyor, Zap suyunu arasınlar benim eşimi bulsunlar" diye konuştu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.